Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Maroko - kilka pytań |
| autor komentarza: paweł.p |
| data dodania: 2018-03-06 16:47:51 |
| treść: 14 dni to sporo czasu. Mnie Marakesz, Toubkal i pustynia zajęły 8 dni razem z lotami. Obok Toubkala jest dużo ciekawych szczytów. Masz co najmniej 8 szczytów na które możesz wejść mając bazę pod Toubkalem. Najbliżej jest Toubkal W - te dwa szczyty możesz zrobić za jednym podejściem. Na piaszczystą pustynię spod Toubkala masz kawal drogi - ja bym liczył 2 dni. Jak masz namiot, to możesz spokojnie zrezygnować z tych zorganizowanych "wypraw" Tak naprawdę obozy do których wiozą turystów na wielbłądach są o rzut beretem od asfaltu. Jeżeli nie chcesz zapuszczać się bardzo głęboko na pustynię to możesz sobie sam zorganizować obóz, przynajmniej unikniesz tego całego cyrku. Żarcie jest ohydne, aż niewiarygodne że w kraju gdzie sprzedają tyle przypraw nie potrafią ich używać. Prawie wszystko jest bez smaku, także tajine (tadżin) - smakuje i wygląda jak odpady z wywaru rosołowego. U nich "cziken" to nie mięso, więc jeżeli jesteś wege zwróć na to uwagę. Kuskus także potrafią spierd...ć. Jedyne co mogę Ci polecić, to "berber omlet" Jajko sadzone (o dziwo przyprawione) - żarcie to moje największe rozczarowanie Maroka. Jeżeli chcesz więcej info o Toubkalu, to pytaj. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.