Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Tajlandia (Phuket, Bangkok i okolice) - WĘŻE i PAJĄKI |
| autor komentarza: EM14 |
| data dodania: 2018-03-21 14:19:42 |
| treść: >Hej! > >Przez kilka miesięcy w Tajlandii 3 x widziałam węża na wolności: >a) raz w parku w Bang Kraczao w Bangkoku- pełzł szybko w swoim kierunku >b) raz wąż wpełzł do restauracji w Chiang rai koło Bialej Swiątyni, ale pani kelnerka >go potraktowała miotłą po łbie i biedaczek uciekał >c) nie pamiętam gdzie, ale przymykał po trawie chcąc być niezauważonym > >Węże nie podchodzą raczej do ludzi.I SIE BOJA. Najwięcej z robactwa jest komarów w >porze deszczowej. Pająków chyba w ogóle nie widziałam. Czasami karaluchy uliczne. > >Jedyny problem z wężami jest głownie na wsiach, jeżeli ktoś mieszka w domu nie na >palach, to wtedy mogą wpełznąć. > >Jak się boisz, to nie mieszkaj w parterowych bungalowach. Taki bungalow wzięliśmy raz >na wyspie, a przez dziurę w łazience wchodziły nam żaby:D > >Dla porównania: U moich rodzicow na wsi pod Krakowem waz mi przepelz po bucie,ale >zanim zauważyłam co to było był już z metr dalej i parł w sowim kierunku. Więc nie >masz się czego bać. Węże raczej nie atakują chyba, że się na nie nadepnie. > >W Polsce na wsi nawet nie liczę ile razy widziałam węża. Głownie zaskrońca. Na pewno >więcej razy niż w Tajlandii. > >Może warto ogarnąć fobię, w Bankoku jest Farma Węży, gdzie je doją z jadu na >antidotum. To fajne doświadczenie, bo jeśli się widzi ludzi którzy potrafią >kilkumetrowego węża zlapać i wydoić, to może strach sam przejdzie:) > >Pozdrowienia Bardzo dziękuję za odpowiedź! Sama mieszkam pod Warszawą i tylko raz w życiu widziałam żmiję albo zaskrońca, gdy miałam jakieś 8 lat. Ale czytałam właśnie, że w Polsce mamy 5 gatunków węży i byłam w szoku, no bo jak to w Polsce?! Dlatego trochę udało mi się oswoić z tematem. Obym żadnego nie spotkała, ale nawet jeśli to grunt, że mijanie ich na ulicy czy plaży nie jest na porządku dziennym! |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.