Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Wietnam i Birma |
| autor komentarza: nitkaska |
| data dodania: 2018-05-22 20:49:54 |
| treść: nigdy nie byłam zwolenniczką łącznia dwóch krajów w ciągu jednej dzwudziesto kikudniowej podróży. W tym wypadku zdecydowanie wybrałabym Birmę. Byłam tam dwa razy, za każdym razem po 3 tygodnie. Pierwszy raz byłam w Birmie cztery lata temu, za drugim byłam teraz, w marcu. Zmiany są kolosalne, tereny dotychczas otwarte i co za tym idzie często odwiedzane przez turystów i podróżników są coraz barsdziej skomercjalizowane, na tereny wtedy trudniej dostępne (np. Mrauk U) dziś dotrzeć jest znacznie łatwiej, ale tam nadal turystów widzi sie niewielu. Od ponad roku otwarte są tereny na południowym wschodzie, niedaleko granicy z Tajlandią (tam zamieszkują plemiona Ka Yan, Ka Yah). Tam turystów jest jak na lekarstwo, ale za rok, dwa będą tam takie same tłumy jak np w Bagan czy Bago. Dla porównania: nad Bagan organizowane są loty balonami - przed czterema laty było ich kilka, w marcu naliczyłam prawie 20... A Wietnam za rok nie zmieni się! |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.