Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Dwa tygodnie samochodem w Rumunii |
autor komentarza: graza271 |
data dodania: 2018-05-30 18:37:26 |
treść: >Witam zarówno Panią jak i Pan, > >jak już wcześniej pisałem na tym forum odnośnie Rumunii, zjechałem ją calutką wzdłuż >i wszerz zaglądając praktycznie w każdy jej zakątek (jak na razie za wyjątkiem Delty >Dunaju, gdyż tą zostawiłem sobie na oddzielny wypad). > >Potwierdzam wszystko to co Pani Edyta napisała w 100%, Rumunia jest piękna na każdym >kroku, wręcz w niektórych miejscach baśniowa, a w niektórych księżycowa jak np. >niesamowite wulkany błotne...:-). > >Sami Rumunii faktycznie są strasznie sympatyczni, mili, przyjaźni i ciekawi >wszystkiego co nowe, bardzo bezinteresowni w pomaganiu innym, tak, tak wiele >moglibyśmy się od nich nauczyć. > >Oczywiście Romowie, to inna kwestia i absolutnie nie należy ich mylić z rdzennymi >Rumunami. Podobno w Rumunii mieszka ich najwięcej, mają nawet pobudowane swoje >niesamowite wioski jak np. Buzescu, okolice Sapanty i kilka innych miejsc, jednak tak >na drogach wcale nie jest ich dużo, przynajmniej ja ich nie spotykałem... > >Co do jedzenia, to też w 100% prawda, karmią tam niesamowicie dobrze, jedzenie jest >na prawdę bardzo smaczne i stosunkowo tanie, tak samo sprawa ma się z noclegami - są >na najwyższym poziomie i również dużo tańsze niż u nas biorąc pod uwagę ich >standardy. Dodatkowo baza noclegowa jest bardzo mocno rozwinięta, praktycznie w >każdej nawet malusiej wiosce znajdzie się nocleg bez większego trudu. W najlepszym >wypadku...hihihi...tak, tak w najlepszym...można spokojnie rozbić się namiotem u >sąsiada za płotem, a ten dodatkowo zaproponuje Ci nocleg w swoim domu i porządnie >nakarmi, nie wspominając o napojeniu tamtejszymi trunkami własnej roboty....:P. > >Co do samego bezpieczeństwa, jest tam tak samo bezpiecznie jak wszędzie indziej z >zachowaniem odrobiny zdrowego rozsądku, baaaa, być może nawet pokuszę się o >stwierdzenie, że bez zachowanie tego zdrowego rozsądku. Piszę całkowicie poważnie i >da się to odczuć na każdym kroku, należy się tylko otworzyć... > >W tym kraju jest coś takiego magicznego, (pomijam legendy o wampirach i Drakuli i >innych dziwnych nadnaturalnych zjawiskach, które się dzieję np. w Górach Bucegach lub >w Lesie Hoja Baciu...:-))))) ), że jak raz się tam pojedzie, to będzie się chciało >tam wracać... > >Mam tylko nadzieję, z jedną rzeczą się nie zgodzić z Panią Edytą, że biorąc pod uwagę >charaktery samych Rumunów i ich podejście do życia i wszystkiego innego, nie dadzą >się zbyt szybko skomercjalizować i Rumunia pozostanie jeszcze na długo taką jaka >jest! > >Udanej podróży życzę i na prawdę nie ma się absolutnie czego obawiać!!! > > |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.