Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Szukam towarzysza do Afryki styczeń 2019 |
| autor komentarza: Lolanthe |
| data dodania: 2018-06-23 15:36:39 |
| treść: Marzy mi się za przyzwoite pieniądze bilet w styczniu. Może udałoby zobaczyć Boże Narodzenie. E Etiopii też organizują safari w parkach. Czy uda się zobaczyć Wielką 5? W Tanzanii lwy widziałam z daleka. Dobrze, że mam mocniejszy obiektyw to trochę przybliżyłam. Natomiast krajobrazy są podobne ale rozumiem chęć safari w Kenii. Niebezpieczny kraj. Jak czytam nasze wieści (mąż zabił żonę, żona męża, rodzice dzieci, nastolatki wbijają widelec w ptaka i przyklejają go do ściany, psy od lat w ciężkich krótkich łańcuchach) to zastanawiam się czy ten niebezpieczny kraj to właśnie ten w którym żyję? Depresję Danakil zwiedza się w asyście wojska i policji. Przewodnicy wycieczek mają kontakt z bazą. Też dbają o to byśmy wrócili cali i żywi - wypadki, mordy powodują, że oni nie mają dochodu. Ostrożność i umiar, dopasowanie się do ich przekonań na pewno jest wskazane. Wg mnie Tanzania i Kenia to też dziki kraj. I tu i tam jesteśmy dla nich chodzącymi bankomatami :) W Etiopii bardzo kradną i to małe dzieci. Na Zanzibarze w ich świętym dniu (piątek) też dzieci chciały mnie okraść. Zrobiły to bardzo fachowo. Otoczyły, szturchały, zadawały różne pytania z różnych stron a malutki fachowiec rozsunął suwak w nerce... W Polsce też w ten sposób kradną. :) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.