Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: poszukiwani podróżnicy |
autor komentarza: wq22 |
data dodania: 2008-05-12 19:18:58 |
treść: Samochodu nie polecam, ja tez po W@T się długo zastanawiałem jak pozwiedzać ten piękny kraj i wygrała opcja wycieczki z http://www.greentortoise.com/adventure.travel.html Autobusy bardzo wygodne bo cale przerobione na taka jedna wielka platformę do spania z reszta na stronie sa zdjecia. Atmosfere jaets niesamowita bo na wyczieczkach sa ludzie doslownei z calego swiata, Jedzenie jest przygotowywane samodzielnie tzn uczestnicy gotują a zarzadzaja tym kierowcy, ale jest rewelacja bo kuchnia wegetarianska i wszystko przygotowywane ze swierzych owocow i warzyw. Czesto wieczorem ogniska, Kierowcy maja dokladnie zaplanowana trase i wiedza gdzie jechać, choc czasem sie ona zmienia ze wzgeldu na warunki pogodowe. Ja zrobilem trase cros country z NY do San Francisco. Po drodze zwiedzanie D.C Nowego orleanu, potem treking w górach, na chwile do meksyku, parki narodowe Monument Valley, Bryce Canyon, jest tego cale mnóstwo i długo można by wymieniać . Aby zoabczyć to wsyztsko samochodem to min miesiąc . W każdym razie gdy porównywałem wyjazdy ze znajomymi którzy wybrali opcje samochodu, wyszło ich to drożej, większość czasu spędzili w samochodzie, dominowały zdjecia robione z za szyby. I w dwa tygodnie to w najlepszym wypadku udawało im sie przejechać wybrzeże tam i z powrotem. Niestety samochodem wyglada to tak ze w dzień jedziesz a w nocy wpisz w motelu... zwiedzając w dzień, jazda na noc to porażka... Z green tortoise, caly dzień zwiedzasz w nocy spisz w autobusie, wiec zupełnie nie czuć samego przemieszczania sie. Spisz na leżąco :), bo caly atubus przeksztalca sie w jedno wielkie legowisko Green Tortoise polecam w ciemno, kieowcy tam tesz szczegolnie polecali alaska expedition, ale to prawie miesiąc. jedna relacja z wycieczki http://www.kurierplus.com/issues/1999/k231/kp231-08.htm. Pozdrawiam |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.