Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Malaria-historia choroby |
| autor komentarza: Dominik_W |
| data dodania: 2018-07-19 02:33:38 |
| treść: Witam. Przeczytałem pobieżnie artykuł. Są nawet polskie publikacje nt podróbek leków w Afryce. Oczywiście, że jest dużo podróbek ale ludzie w Afryce z malarią spotykają się na codzień i co mają zrobić? Umrzeć? W art. był podany przykład dzieci. Fakt, one są bardzo delikatne i opóźnione leczenie może doprowadzić do tragedii ale dorosły może mieć malarię dłużej i nic mu nie będzie...do pewnego czasu! Więc bierze tabletkę, na drugi dzień, po 24 godzinach już powinna być poprawa lub przynajmniej stan nie powinien się już pogarszać. Jeżeli jest inaczej, to idziemy do szpitala na np. zastrzyki. To jest takie sianie paniki, straszenie. To po co jeździć do Afryki? Przecież tam same choroby i niebezpiecznie ;-) Wg mnie trochę rozsądku wystarczy. A dlaczego tak mówię? Są różne apteki a najlepiej w szpitalu kupić. Można się ludzi podpytać czy ta apteka, ten szpital, klinika jest dobra (by the way, w Afryce też się walczy z podrobkami! W 2017 roku w Ugandzie zamknięto kilkadziesiąt aptek,bo posiadali w ofercie podróbki). Nie sądzę natomiast, żeby w szpitalu sprzedawali podróbki! Kilka razy już byłem w Afryce i te medykamenty naprawdę działają. A kupowałem te medykamenty w najzwyklejszych aptekach! Tableteczki za 20zł z paracetamolem do spółki wyleczyły mnie i mamę z malarii w 3 dni! Moja żona miała 4 razy malarię, w dwóch przypadkach z o wiele cięższym przebiegiem bo....nie wierzyła,że to malaria i poszła do lekarza jak już się ledwo na nogach trzymała! Dostała zastrzyki i po kilku dniach nie było śladu malarii. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.