Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Najciekawsze świątynie w Angkor Wat |
| autor komentarza: Yakin |
| data dodania: 2018-07-29 08:03:27 |
| treść: >Yakin, z przewodnikiem miałam na myśli nie przemieszczanie się jako takie,lecz pomoc >w zrozumieniu miejsca.Mnie bez uwag miejscowego, jego historii, wyjaśnień, pokazania >elementu wyrytego w kamieniu, byłoby po prostu trudno. A koło wielu rzeczy >przeszłabym obojętnie, nawet ich nie zauważając. Z tym akurat jestem w stanie się zgodzić, choć i tak wydaje mi się, że dużo tu zależy od wcześniejszego przygotowania. Przeżywałem coś podobnego w Khajuraho, gdzie przewodnika też nie brałem, ale za to rozmawiałem trochę ze strażnikami. Byli w lekkim szoku, że biały jest w stanie odróżnić posągi Wisznu i Śiwy, wie czyim wcieleniem był Nandi, a już kompletnie nie mogli uwierzyć, że kojarzę takiego boga jak Surya i wiem gdzie jest jego główne sanktuarium w Indiach. Ja pewnie patrzę też trochę ze swojej perspektywy osoby jeżdżącej samotnie, do tego niezbyt dobrze znającej angielski dla której koszt wynajęcia przewodnika jest niewspółmierny do korzyści. Inaczej to wygląda już przy dwóch, trzech osobach w grupie. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.