Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: porady |
| autor komentarza: Piotr-Krk |
| data dodania: 2018-11-17 21:50:32 |
| treść: Martin1900: >@Piotr-Krk. nie chce mi się z Tobą dalej filozofować. faktycznie masz porównania: Bangkok, najbardziej turystyczne miasto i kraj świata do Birmy, która była jeszcze niedawno krajem zamkniętym dla turystów. >Tak, transoport jest rozbudowany i bezproblemowy. W każdej dłuższej czy krótszej podróży masz wiele opcji powszechnie dostępnych środków transportu i poziomu komfortu podróży. --- Usiłowałem przeanalizować merytorycznie Twoje rewelacje dotyczące totalnej niezgodności między tym, "co jest w sieci" a tym, co widziałeś w Birmie. Skoro się nie da - trudno. Internet ma to do siebie, że wszystko można w nim wyczytać. Umiejętność korzystania z niego jest, co tu dużo mówić, pewną sztuką. Filtrowanie informacji, odróżnianie prawdziwych od nieprawdziwych, ważnych od bzdurnych aktualnych od przestarzałych - to podstawa. Twoje stwierdzenie "Większość informacji z necie o tym kraju to bzdety" jest mocno przesadzone. Być może naczytałeś się różnych informacji sprzed lat, które nie opisują aktualnego stanu turystyki. Przefiltruj :) Zapytałem Cię, czy "Czy na podstawie swojego miesięcznego wyjazdu do Birmy chcesz powiedzieć, że ten obraz bazy hotelowej Birmy, jaki wyłania się "z sieci" jest nieprawdziwy i w rzeczywistości jest całkiem inaczej ("bzdety")? Nie musisz odpowiadać. Odpowiem za Ciebie.Jednym z podstawowych źródeł informacji o bazie noclegowej są portale typu booking.com (łatwo sprawdzić, że zastrzegłem, iż nie wszystkie hotele są tam listowane - zarówno w Birmie jak i w Tajlandii). Obraz, jaki wyłania się z tych AKTUALNYCH danych jest taki, iż baza noclegowa Birmy jest SKROMNA w porównaniu z Tajlandią. Twoje stwierdzenie o "bzdetach" oznacza, że w rzeczywistości baza noclegowa w Birmie nie jest skromna. Jest znacznie większa niż.... niż co? Nie, kolego. Baza liczba hoteli w Birmie jest skromna i właśnie W TAKI SPOSÓB o Birmie są podawane informacje. Adekwatnie. Podobnie można przeanalizować hotele w Laosie - tu też baza hotelowa jest skromna. Oczywiście, że mogłeś spotkać się z jakimiś wypowiedziami w sieci, że są problemy ze znalezieniem hotelu lub przeciwnie: że nie ma problemów.z noclegami. Ale jakie znaczenie mają takie jednostkowe obserwacje? Jeszcze raz: filtrowanie. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.