Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Najlepszy przewodnik w Nepalu!!! -pytanie fundamentalne |
| autor komentarza: bynio |
| data dodania: 2018-11-29 12:32:37 |
| treść: Byłem w ABC z Poon Hill, na Annapurna Circuit, w Upper Mustangu, Rasuwa. Poza Upper Mustangiem w pozostałych miejscach byliśmy bez przewodnika, organizowałem sam. W Upper Mustangu przewodnik jest obowiązkowy, więc organizacja treku spoczęła na nepalskiej agencji. Oczywiście na początku próbowali wcisnąć nam full pakiet, z jedzeniem i z przelotami, ale nie daliśmy się. Cena była bardzo przystępna i wszystko załatwione tak jak trzeba, więc tą agencję mogę spokojnie polecić Three Jewels Adventures. Teraz będę szukał kogoś kto zorganizuje mi trek wokół Manaslu ponieważ tam przewodnik jest również obowiązkowy, ale bez głupot. Z polskich biur to jest forumowicz JADU, który ma świetne rozeznanie i organizują imprezy w Nepalu. Spokojnie mogę Jarka także polecić. Moim zdaniem, optymalna grupa to od 3 do 6 osób na treki gdzie niezbędny jest przewodnik. Lepiej rozkładają się koszty. Pozdrawiam Zbyszek |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.