Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: [GlobAdmin] o galerii zdjęc |
autor komentarza: tintin |
data dodania: 2008-05-25 19:25:37 |
treść: witam chociaż nie czytałem wszystkich wypowiedzi w tym temacie, a który jest zapewne kontynuacją dyskusji na temat ocen to chciałbym dodać swoje "5 groszy" po pierwsze: ja również jestem za wycofaniem się z możliwości wystawiania oceny. komentarz do zdjęcia będzie w zupełności wystarczający i pokaże ile osób z tego forum rzeczywiście było zainteresowane galerią zdjęć i ich ewentualnym opiniowaniem oraz uwagami na temat techniki fotografowania, a ile "przelatywało" przez galerię dla punktów w rankingu. po drugie: uważam, że rubryka foto informacje powinna być obowiązkowo wypełniana. ja i myślę, że nie tylko ja jestem zainteresowany jakim sprzętem zostało wykonane zdjęcie, ewentualnie jeśli były użyte jakieś filtry to jakie i najważniejsze czy zdjęcie było obrabiane komputerowo. takie informacje mogą pomóc przyszłym kupującym w doborze aparatu fotograficznego. po trzecie: już to mówiłem, ale powiem raz jeszcze. osoby nie posiadające swojej galerii, ale galerii z prawdziwego zdarzenia, a nie składającej się z 20 zdjęć katedry Notre Dame nie powinny mieć możliwości komentowania zdjęć, ani też co będzie w punkcie czwartym do typowania zdjęć do galerii Top 100. osoby te również powinny, aby uniknąć zakładania fikcyjnych kont do wpisywania informacji o sobie. po czwarte: zamiast pozycji ocena zdjęcia powinna być możliwość wytypowania (np. w miesiącu 30 zdjęć) fotografii do galerii Top 100 miesiąca. po piąte: Admin powinien usuwać zdjęcia " w serii" jeśli jest ich więcej niż 3. mnie strasznie irytuje, kiedy przeglądam galerię, a tu nagle kilkanaście zdjęć jednej i tej samej ulicy lub jednego i tego samego budynku z różnych stron. dlatego również powinien być limit miesięczny dajmy na to 30 zdjęć. wtedy każdy z nas byłby zmuszony do wytypowania ze swoich zbiorów rzeczywiście zdjęć wyjątkowych i ciekawych. po szóste: tak jak moi poprzednicy ja również myślę, że możliwość komunikowania się zalogowanych użytkowników między sobą jest bardzo dobrym pomysłem. pozdrawiam Marcin |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.