Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Ostrożność. |
| autor komentarza: yeti |
| data dodania: 2019-03-05 17:45:37 |
| treść: Witam Chce poinformować wszystkich co często jeżdżą na Ukrainę żeby uważali ile dni tam spędzają, bo można być tylko 90dni w ciągu 180 dni a auto nie może być więcej jak 60 dni/180.Najgorsze jest to że jak tam wjeżdżasz to nikt ci nie powie ze zostało ci jeszcze 2 dni, tylko jak wyjeżdżasz i jesteś więcej to wtedy komputer im pokazuje a inaczej nie dowiesz się ile możesz być. Sam musisz zawsze policzyć przed wyjazdem, bo może cię to drogo kosztować. Jeżeli już przewalicie ponad 90 dni to minimum 1700 Hrywien mandat. Jak opłacicie go na miejscu to strzeż jak oka w głowie kwitu zapłaty bo może tak być jak u mnie że pojechałem po jakimś czasie a właściwie chciałem pojechać i na granicy nie puścili mnie. Powiedzieli że mam zakaz wjazdu na 3 lata pytam z jakiego powodu ? To powiedzieli mi że zakaz i tyle a z jakiego powodu już nie mógł mi odpowiedzieć. Była 1.30 w nocy więc odpuściłem i wróciłem do domu 200km, nie wspomnę że miałem towar na kilkaset zł i się popsuł. Okazało się że mimo kwitów że opłaciłem mandat na komputerze widniało jako nieopłacony. Sprawa poszła szybko ponieważ moja laska miała szychę w ministerstwie i na drugi dzień wszystko odblokowali. Piszę to bo jak bym znajomości nie miał to nigdy bym się do tego nie dokopał i nie udowodnił bym że zapłaciłem mimo potwierdzenia zapłaty na papierze, a jak już to nie w ciągu miesiąca. NIE PODPISUJ NIC CO JEST NIE PRZETŁUMACZONE W DWÓCH JĘZYKACH W TYM JEDEN ZROZUMIAŁY DLA CIEBIE,BO MÓWIĄ CO INNEGO A PISZĄ JESZCZE INACZEJ !! Piszę to bo suka na granicy właśnie tak mnie załatwiła bo łapówy jej nie dałem. Jeżeli do 10dni nie zapłacisz kary, to po 10-ciu dniach masz 2x więcej do płacenia (chodzi tu o wszystkie mandaty). Oprócz tego myj ręce jak jeździsz pociągami czy` jakąś komunikacja tam jest kiła. mogiła. Wystarczy zjeść mandarynkę po kilku przejazdach i ma wirusa takiego że szok... Wszystko to przeżyłem i mówię byście uważali bo za kopiejkę tak wam porobią ze nie opamiętacie się. Zwykli ludzie są OK ...gościnni i mili ale łapy wsadzają brudne do szklanek aż do samego dna i to jest normalne. Widziałem nawet jak zaiwaniali z jednej miski kapustę we troje..:) Panienki są chętne i uczą się szybko dobrych manier, po 2 miesiącach już nie widziałem wkładania paluchów do szklanki.. Pozdrawiam wszystkich.. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.