Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Maroko-Dobre rady mile widziane :) |
| autor komentarza: Huskypola |
| data dodania: 2019-08-31 19:42:32 |
| treść: >Bardzo wam dziekuje za odpowiedzi ,kazda informacja jest dla mnie niezwykle cenna. > >Po wylądowaniu w Marakeszu chciałbym sie jak najszybciej ewakuowac w kierunku miasta >Merzouga.Noc na pustyni to jest jedna z rzeczy które zdecydowanie bym chciał tam >przeżyć. >Początkowo myślałem o tym by wynająć auto w marakeszu i tam pojechać,ale obawiam sie >troszke tego co zastane na ulicy ,a i ewentualne problemy z wypożyczalnia tez mnie >lekko odstraszają. >Na kilku blogach czytałem własnie o tych organizowanych wycieczkach >3 dni Marakesz-Merzouga ,ceny jakie sie tam przebijały to około 80euro w tym noclegi >sniadania i przejazdy ? czy to jest realna kwota? łatwo znaleść kogos kto taka >wycieczke oferuje w marakeszu? >Po zaliczeniu pustyni kierunek zupełnie odwrotny ,czyli wybrzeże. >Mocno kusi mnie polecane przez wszystkich miasto Essaouira ,generalnie chciałbym >spedzic troche czasu na wybrzezu nie koniecznie w duzym miescie .Zwiedzanie Marakeszu >zostawiam sobie na sam koniec .Rozpietosc podrózy spora jak na czas jaki mam ale >sadze ze do zrobienia,chociaz zycie zweryfikuje .Wiele zależy od sprawności >transportu i tego czy uda mi sie go odnalesc. > >Z racji że nigdy tak daleko nie byłem (rzucam się troche na głeboką wode) i biorąc >pod uwage odmienność kulturową tego raju mam mase dylematów. > >Np >czy warto rezerwować noclegi z wyprzedzeniem? Cieżko bedzie mi znaleść coś na miejscu >z dnia na dzien? >Podobno internet w telefonie działa tam całkiem sprawnie ,ciezko mi bedzie znalesc >punkt w którym mi to ktoś ustawi i nie zgarni przy tym grubszej kwoty ? >Bezpiecznie jest zostawić plecak wwynajetym pokoju w jakimś riadzie czy lepiej >zabierac cały majdan wszedzie ze sobą?? >Bilety na autobus Supratours lub ctm trzeba rezerwowac wczesniej ?da sie go kupić na >dworcu czy koniecznie przez internet? > > >Jak ktos znajdzie chwile na przeczytanie moich wypocin bede wdzieczny za kolejne >wskazówki,bo im wiecej blogów czytam tym mniej wiem :) > >pozdrawiam 80 Euro do Merzougi to normalna cena.Mówią,że można znalezc i taniej,ale jaka będzie jakość serwisu trudno powiedzieć.Z tego co słyszałam nawet na wycieczkach za jednakową cenę różnie bywa. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.