Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Syberia w pojedynkę |
| autor komentarza: dianawas |
| data dodania: 2019-10-03 11:27:06 |
| treść: Hej, Odpowiem od końca. Nie tylko Rosjanie, ale też Ormianie, Kirgizi czy Uzbecy, z którymi rozmawiałam podczas moich kilku wypraw, niemal zawsze zadawali to samo pytanie: A za co wy Polacy tak Ruskich nie lubicie? I potem szły te same argumenty, że oni nas przecież wyzwolili. I jak to możliwe, że po tym co nam Niemcy zrobili, do nich mamy stosunek zdecydowanie lepszy niż do Rosjan itp. Nie wiem, czego ich tam w szkołach uczą, ale na pewno nie jest to ta sama historia, co u nas. Co do NATO, Unii itp, to raczej wiedzą, oczywiście, wszystko zależy z kim się rozmawia, ale generalnie jako taka orientacja jest. Gorzej np. w Azji Centralnej, tam już niemal nikt nie słyszał o polskiej walucie, pytają się tez jakim językiem się u nas mówi.Rosjanie z Syberii, przynajmniej tej w okolicy Bajkału i Buriacji, bo tylko tam byłam, są względnie oświeceni, choć zindoktrynowani |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.