Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Ubezpieczenie na trekking |
| autor komentarza: sal paradise |
| data dodania: 2020-01-08 06:23:37 |
| treść: Ja bylem ubezpieczony w alpenverein i world nomad -pierwszy raz gdy szedlem do bazy pod Annapurna i rok pozniej gdy robilem tzw Circuit. Nie wiem czy w górach to by sie przydalo poniewaz: Bralem tam udzial w czyms w rodzaju akcji ratunkowej gdzie zaslabla turystka z Japonii ktora wylazla bez aklimatyzacji na Thorong La czyli to najwyzsze miejsce na Annapurna Circuit no i trzeba bylo zaplacic porterom zeby jak najszybciej dziewuche zniesli -tylko oni mieli taką moc zeby 50kg kobiete zniesc na dół do wioski. Chcialbym tu zaznaczyc bo widze spór o helikoptery ze bez telefonu nic sie i tak tam nie zalatwi i jezeli dojdzie do czegos takiego ze trzeba bedzie czlowieka transportowac to na tym szlaku jest wiele miejsc bez zasięgu telefonicznego gdzie mozna liczyc wyłącznie na ludzi. Owszem dosc regularnie przechodzi sie przez wioski niemniej to himalaje i te odleglosci miedzy wiochami sa duze. Ubezpieczyc sie zawsze warto i ja ten helikopter mialem w programie ;) gdyby jakims cudem dalo sie go zalatwic. W praktyce :jak wyzej napisalem i do tego pamietajmy ze tam poki co nie ma zorganizowanych sluzb ratowniczych wiec zalatwienie takiego lotu troche potrwa ale da się i latają. Porter wzial od dziewczyny 300dolarow za zniesienie do wioski. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.