Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: CUBA & SKUTER lub MOTOR |
autor komentarza: Wodniak |
data dodania: 2020-02-03 01:21:03 |
treść: Mam nadzieję, że użytkownik Fingertom się odezwie i udzieli więcej informacji, bo sam chętnie przeczytałbym o jego podróży na skuterze. Nigdy nie wynajmowałem skutera na Kubie, ale sporo moich znajomych to robiło i mogę powiedzieć kilka rzeczy na ten temat: Wiele hoteli wypożycza skutery. Wiem, że istnieją (istniały?) poza-hotelowe wypożyczalnie, ale niestety nie znam ich namiarów. Dużo (wszystkie?) hoteli mają w umowie restrykcje co to obszaru, na którym można używać skuter. Niektórzy turyści zostali zatrzymani przez policję na punktach kontrolnych i nie pozwolono im dalej jechać, musieli zawrócić do hotelu. Mam nadzieję, że prywatne wypożyczalnie nie mają takich ograniczeń. Skutery wypożyczane z hoteli nie mają ubezpieczenia i wypożyczający jest odpowiedzialny za wszelkie powstałe szkody. Jeden z turystów miał dość poważny wypadek na skuterze. Chociaż nie chciał mi dokładnie powiedzieć dokładnej kwoty, sam przyznał, że go ta przyjemność bardzo dużo kosztowała. Trzy tygodnie temu spotkałem turystę z Kanady, który codziennie jeździł na wypożyczonym z hotelu skuterze-powiedział, że wykupił w Kanadzie specjalne ubezpieczenie na używalność skutera na Kubie. Co do motocykli, to ich wypożyczenie na Kubie jest prawie-że niemożliwe. Niektórzy zapaleni motocykliści przywożą własne maszyny. Jak się tym tematem interesujesz, to 20 lat temu amerykański autor Christopher Baker napisał książkę pt. "Mi Moto Fidel: Motorcycling Through Castro's Cuba". Obecnie organizuje on wycieczki motocyklowe na Kubie (https://christopherpbaker.com/cuba-motorcycle-tours), być może będzie w stanie udzielić Tobie więcej informacji. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.