Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Ubezpieczenia na wyjazd do 'dzikich krajow' |
autor komentarza: mhasior |
data dodania: 2008-06-19 10:13:54 |
treść: Witam, WYbieram sie w podroz nad Bajkal i do Mongoli. ABy uzyskac wizy trzeba wykupic jakies tam ubezpieczenie. No i zastanawiam sie czy warto zainwestowac troche pieniedzy na jakies bardziej konkretne ubezpieczenie. Generalnie nie jestem przekonany do sensownosci ubezpieczen w tak malo cywilizowanych (czyt. UPOSLEDZONYCH) krajach. Wydaje mi sie ze wiekszosci niebezpieczenstw zabezpieczanych przez ubezpiecznie mozna uniknac stosujac sie do podstawowych zasad zdrowego rozsadku. Dodatkowo mysle ze w stepie czy tajdze ciezko bedzie wyegzekwowac zwrot pieniedzy za zgubiony bagaz czy zwrot kosztow leczenia? Jest jeszcze ubezpieczenie od Odpowiedzialnosci Cywilnej... ale to wydaje mi sie sensowne tylko jak sie jedzie do jakiegos pokreconego kraju jak USA. Bo tam moga pozwac Cie do sadu za podanie kubka z herbata bez uprzedzania ze jest goraca i ze mozna sie poparzyc. W Mongoli jakos nie widze zastosowania... (jak cos komus zrobie to albo pomoge mu to naprawic albo odda mi tym samym:-) Jak Wy postepujecie z ubezpieczeniami jadac do odleglych kraow? Jaki rodzaj ubezpieczenia warto eykupic? Czy macie doswiadczenie w egzekwowaniu naleznosci z ich tytulu? No i czy Waszym zdaniem warto? |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.