Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: Wakacje w Toskanii vs Covid-19
autor komentarza: bynio
data dodania: 2020-07-09 19:55:54
treść:
>E, mądrale Piotr-Krk i ktoś tam jeszcze, macie za dużo czasu i energii? Można je
>spożytkować np. w schronisku, wyprowadzając pieski na spacer. Zamiast bełkotać,
>stukając bezmyślnie w klawiaturę.
>
>Czepić się jednego słowa i dowalić szyderczy elaborat - toż to dopiero wartość
>życiowa. Będziecie czerpać przyjemność i wspominać z pół roku. A później zdziwienie,
>że jedno z nielicznych miejsc wymiany myśli turystycznych pada z hukiem.
>
>Co do szczegółów - czytam, że wyprawa to udanie się w celu np. turystycznym, zwykle
>po starannym przygotowaniu się. Chłop pisze, że przygotowuje się rok, że na 2-3
>tygodnie. Dlaczego tego nie nazwać wyprawą? Jego sprawa, jego wyprawa. Dla jednego
>wyprawą będzie wycieczka rowerowado sąsiedniego powiatu z noclegiem w namiocie, dla
>drugiego eskapada do gruzińskiej Swanetii czy w Karakorum. Po co drążyć?
>
>A Toskania to nie tylko Florencja czy Siena. Tam można zrobić wymagającą wyprawę,
>nawet wg Waszego słownika.

Wybrałem się na wyprawę na działkę. Przygotowywałem się do niej pół roku. W trakcie przygotowań kupiłem szpadel, łopatę, grabki i nawozy.
Mam nadzieję, że wrócę do domu po pokonaniu wszystkich przeszkód.
Z harcerskim pozdrowieniem.
Wyprawowicz
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2026 Globtroter.pl