Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Turcja 2022 Gumbet, hotel Ayaz Aqua pytania1 |
| autor komentarza: Piotr-Krk |
| data dodania: 2022-05-08 23:21:09 |
| treść: To, jaką walutę brać ze sobą, by ją później wymienić na lokalną jest tylko wówczas ważne, gdy w danym kraju któraś ze światowych walut jest zakazana lub mało popularna. Ma również znaczenie, gdy płacenie światową walutą w danym kraju jest rozpowszechnione i łatwe. Albo, gdy istnieje czarny rynek nakierowany na skup konkretnej światowej waluty. Żaden z tych przypadków nie ma miejsca w Turcji. Ale dobrze, że o to pytasz, bo jest okazja obalać różne mity "co ma lepszy kurs i co się bardziej opłaca". . Co do zakupu ciuchów, to zasugerowałem zakup konkretnych marek. Na każdym kroku w Turcji można spotkać wyroby tekstylne i obuwnicze oznakowane logo światowych marek. Z moich obserwacji wynika, że cieszą się dużym powodzeniem u Polaków ("cebulaków"). Co do "dobrych cen i bazarów", to nie mogę ci pomóc - chociaż byłem parę razy - trampingowo - w Turcji, to nigdy nie kupowałem ciuchów ani butów :) Ja jeżdżę turystycznie, nie na handel :) . Co do twojego pytania o zwiedzanie, to pominąłem je milczeniem, by cię nie zawstydzać. Normalny człowiek kupuje przed wyjazdem przewodnik (np. LP) lub szuka informacji w sieci. Jak widzę po twoim pytaniu sprzed kilku lat dotyczącego Grecji (co zwiedzić na Krecie"), to dochodzę do wniosku, że podróżniczo się nie rozwinąłeś. . Być może optymalnym rozwiązaniem dla ciebie będą hotelowe wycieczki fakultatywne z przewodnikiem. Na marginesie: co było bodźcem do poinformowania forumowiczów, w którym hotelu masz wczasy? |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.