Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: Pytanko
autor komentarza: Piotr-Krk
data dodania: 2024-01-20 10:30:47
treść:
>Jasne. Widziałem post i nawet miałem do niego zastrzeżenie że to drwienie z innego użytkownika, ale go nie ruszałem. Wieczorem zobaczyłem jednak, że ktoś zgłosił go do moderacji, czyli potwierdziło to moje obiekcje i usunąłem wątek.

Wątek pt. Kolorowanki ( https://tiny.pl/cbklb ) był poświęcony obróbce zdjęć, w szczególności zmianie kolorów zdjęcia polegającej na zwiększeniu nasycenia. Takie efekty w istotny sposób wpływają na odbiór zdjęcia przez widza i są zamierzonym efektem autora.
Jednakże szczegółowe motywy ingerencji w zdjęcia podczas obróbki nie są mi znane. Dlatego zapytałem autorów zdjęć stosujących niekiedy korektę barw o ich motywy. Jako ilustrację problemu podałem obecne w dużych ilościach zdjęcia gór Montaña de Siete Colores.

W wątku nie bło niczego obraźliwego. Dyskusje na temat fotografii i zdjęć odbywały się w ciągu ostatnich kilkunastu lat zarówno pod zdjęciami, jak i na forum, np.
https://www.globtroter.pl/forum/watek,3746,oceny,zdjec.html

Myślę, że o tym nie wiedziałeś, skoro nie byłeś i nie jesteś związany z portalem. To niestety utrudnia rozumienie, co jest ważne w działaniach użytkowników portalu.

Jeśli chodzi o zgłaszanie postów do moderacji - sprawa jest podobna. Owszem - zgłaszałem pod nieobecność moderatora wiele wątków z ogłoszeniami dot. wyjazdów. Miejscem przeznaczonym na takie wątki jest dział Ogłoszenia. Większość użytkowników, a z pewnością dotychczasowi administratorzy portalu, wiedzieli o tym i konsekwentnie takie wątki były z forum usuwanne a ich autorzy proszeni o zamieszczenie ich w dziale Ogłoszenia.

tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2026 Globtroter.pl