Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: Soliści - biuro podrózy szukam opinii
autor komentarza: bynio
data dodania: 2024-02-12 02:15:10
treść:
>Zadałęm - jak widać - zbyt trudne pytanie dotyczące Tanzanii:
>"Wystarczy do czego? Wystarczy, by co? Jest wiele krajów podobnych do siebie. Czy z
>tego powodu należy rezygnować z nich?"
>
>Wątkodawczyni rozważa wyjazd zorganizowany do dwóch krajów Afryki Wschodniej.
>Napisłaeś, że wystarczy pojechać do Tanzanii. Uprzejmie zapytałem: niby dlaczego?
>Pytanie o tyle istotne, że nie masz zielonego pojęcia o Kenii - w której nie byłeś.
>
>Śmieszą mnie ludzie, którzy wypowiadają się w ten sposób: nie byłem, ale nie polecam
>:D
>
>Większość osób ciekawych świata nie rezygnuje z poznawania jakiegoś kraju, regionu
>lub miasta tylko z tego powodu, że inny kraj/region czy miasto, które odwiedził bylo
>ciekawsze.
>
>Większość osób chcących poznać świat nie rezygnuje z poznawania jakiegoś kraju,
>regionu lub miasta tylko z tego powodu, że inny kraj/region czy miasto, są podobne.
>
>Ale widać, że są osoby takie, jak ty, którym to wystarczy.
>
>Nie sądzę jednak, by wśród prawdziwych podróżników byli tacy, którzy uważają, że
>wystarczy zobaczyć parę miejsc na świecie, by mieć o nim pełną wiedzę. Mówię o
>osobach, które wstępują na przykład do setnego muzeum archeologicznego w życiu,
>odwiedzają po raz tysięczny jakiś kościół lub światynię, zwiedzają kolejne z
>dziesiatków miasteczek - tylko z tego powodu, że WIEDZĄ, że zawsze mogą doświadczyć
>czegoś nowego, poznać nowe rzeczy.
>
>Moim zdaniem nie ma najmniejszego powodu, by rezygnować z poznawania jakiegoś kraju
>tylko z tego powodu, że obok są inne, podobne. Akceptuję jednak fakt, że ktoś może
>mieć ograniczone potrzeby, węższe horyzonty.
>
>Tym niemniej interesują mnie przypadki takich osób. Stąd moje pytanie o powód dla
>którego wątkodawczyni powinna WYSTARCZYĆ Tanzania. Wystarczyć DO CZEGO?, wystarczyć
>BY CO? Odpowiedzi nie doczekałem się, co potwierdza moją diagnozę.
>
>Ja ze swej strony zachęcam wątkodawczynie do poznania obu krajów i szerzej -
>stopniowego "odkrywania" Afryki. Ze względów logistycznych zachęcałbym do
>wykorzystania wizy East African Tourist Visa, pozwalającej na wielokrotne
>przekraczanie granic Kenii Ugandy i Rwandy. Tanzanię natomiast łączyłbym z Zambią
>lub Burundi.
>
>
>

tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl