Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Soliści - biuro podrózy szukam opinii |
autor komentarza: Piotr-Krk |
data dodania: 2024-02-12 08:44:46 |
treść: Bynio: "Akurat byłem w jednym i w drugim kraju" Na lotnisku w Nairobi i w autobusie do Moshi w Tanzanii. Bynio: "infantylnymi uwagami [...] pierdu, pierdu. [...] zakompleksieni [...] zamilcz" Widzę, że agresja i chamstwo narastają u ciebie. Wygłaszasz opinię, że Tanzania jest bardziej atrakcyjna od Kenii i dlatego wyjazd do Kenii jest zbędny, cytuję: "Moim zdaniem wystarczy sama Tanzania i Zanzibar bez Kenii". Średnio mnie interesuje uzasadnienie tej opinii (podałeś parki narodowe, górę i wyspę); każdy może mieć dowolną opinię nt. atrakcyjności jakiegoś kraju. To, co mnie interesowało, to wyjaśnienie, dlaczego wątkodawczynii miałaby rezygnować z Kenii. W jakim zakresie Tanzania jest wystarczająca? Będzie wystarczająca dla wątkodawczyni, aby, co stwierdzić? Będzie wystarczająca, aby, o czym się przekonać? Tu odpowiedzi nie usłyszałem. Soliści (i wiele innych organizatorów) proponuje wyjazd do obu krajów (czasem rozszerza ofertę o inne kraje). Nie sądzę, by ci organizatorzy, a zwłaszcza uczestnicy tych wyjazdów, byli kretynami podejmującymi głupie decyzje. Myślę, że chcą poznać oba kraje, gdyż wiedzą - lub chcą się o tym przekonać - że różnią się między sobą. Chcę sprawdzić, jakie są ich plusy i minusy, co w nich jest atrakcyjnego a co nie. Moim zdaniem takie podejście jest powszechne u normalnych podróżników ciekawych świata. Uważam, że każdy powinien sprawdzać na własnej skórze, co będzie mu się podobać a co nie. A nie słuchać, co Guru Bynio twierdzi na ten temat - bo "był dwa razy w Tanzanii". Jeśli wątkodawczynię stać na wyjazd z Solistami, to argument o ograniczonych środkach jest nietrafiony. Oczywiście, możesz wracać do "swojej" Tanzanii co rok, ja jednak uważam, że warto poznawać różne kraje afrykańskie. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.