Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: grupa młodych podróżujących za grosze... |
autor komentarza: grzesiekodm |
data dodania: 2008-07-21 16:30:53 |
treść: A ja wam powiem, że z takiego "zapisywania się" to wychodzi jeden wielki BERET!! Sam to przerabiałem kilka lat temu. Zamieściłem podobne ogłoszenie na forach turystycznych. Zadeklarowało sie około 30 chętnych, umówiliśmy sie na spotkanie zapoznawcze i .. przyjechała tylko jedna laska! Pozostali albo wymyślali jakieś bzdurne tłumaczenia typu chore dziecko, szkolenie, egzamin, czy brak wolnego w pracy, albo w ogóle sie już nie odezwali!! A tyle było gadania i planowania... Druga sprawa: nawet jeżeli uda się wam stworzyć ekipę to i tak będzie wieczny problem z terminami. Jednemu nie pasuje bo za długo, innemu bo za krótko, ktoś inny może wyjechać kilka dni później bo praca, a jeszcze inny kilka dni wcześniej bo egzamin. O tym sie teraz nie myśli, ale jak już przyjdzie do planowania terminu to wszystko sie rozsypie. Trzeba również uwzględnić różnice charakterologiczne członków takiej ekipy. Przecież to jest przypadkowa grupa ludzi, którzy wcześniej sie nie znali. Jak zatem można przewidzieć ich zachowania? Na początku niby wszystko jest dokładnie ustalone ale za sprawą jednego mieszacza cała wyprawa może wziąć w łeb! Kilka lat temu za sprawą pewnej pyskatej smarkuli skrupulatnie przygotowana wyprawa skończyła się po kilku dniach! Wtedy to zrozumiałem, że” NIE MOŻNA ODNOSIĆ NIEPRZYPADKOWYCH SUKCESÓW BĘDĄC SKAZANYM NA PRZYPADKOWYCH LUDZI”. Na przestrzeni lat poznałem na różnych forach kilkudziesięciu ludzi, z którymi miałem okazje gdzieś wyjechać. Z jednymi się układało lepiej, z innymi gorzej. Z tej grupy wyłoniłem kilku potencjalnych uczestników wspólnych wypraw. W chwili obecnej utrzymuje stały kontakt z 10-12 osobami, które mają bardzo podobne zainteresowania i priorytety, którzy myślą podobnie i oczekują podobnych wrażeń. Gdy organizuje wyprawę zawszę mogę liczyć na 1-2 osoby z tej grupy. Dwie kolejne osoby dobieram na forum i w ten sposób tworzy się mniej lub bardziej przewidywalna ekipa ludzi, z którymi można przeżyć naprawdę wspaniałą przygodę! Działałam w ten sposób już od 4 lat i wierzcie mi, że mogę organizować 5 wypraw w ciągu roku i nie mam problemów ze skompletowaniem ludzi. Proponuje stworzyć grupkę 2-3 osób o podobnych zainteresowaniach. Wybierzcie się na 2 wyprawy żeby się sprawdzić. Jeżeli wszystko będzie OK, zacznijcie dobierać kolejnych członków do ekipy. W międzyczasie ustalicie zasady, które będą obowiązywały na waszych wyjazdach i każdy nowy członek ekipy będzie musiał je akceptować. W ten sposób najwięcej do powiedzenia będą mieli najbardziej doświadczeni. Myślę, że to dobry sposób na stworzenie świetnej ekipy. Nie daję jednak najmniejszych szans na stworzenie czegoś podobnego od podstaw przy współudziale przypadkowych osób z forum. Bez względu na to czy się ze mną zgodzicie czy nie życzę powodzenia w stworzeniu świetnej ekipy, bo sama idea jest znakomita! |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.