Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: grupa młodych podróżujących za grosze... |
autor komentarza: tintin |
data dodania: 2008-09-04 18:06:02 |
treść: Tommy piszesz: jadę z kolegą tam i tam czy ktoś się dołączy? i ja miałbym jechać z osobami poznanymi drogą mailową na 4 tygodnie szwędania się po Azji czy Ameryce południowej? to był chyba żart z Twojej strony... Markoo już wcześniej pisał: znamy się z imprez kilkudniowych organizowanych w Polsce, mamy podobne zainteresowania i zasobność portfela, lubimy tą samą rozrywkę itd. Tommy ludzie z łapanki są dobrzy na wyjazd na prelekcję filmów górskich w Międzygórzy czy Lądku zdrój, a nie na trampingowy wyjazd w góry czy do dżungli. z ludźmi poznanymi na prędce przed wyjazdem możesz zwiedzać Amerykę północną, jeśli komuś coś nie spasi to wraca pierwszym pociągiem lub samolotem do domu. ja organizując wyprawę na inny kontynent nie mogę w trakcie wyprawy powiedzieć komuś: pakuj się i wracaj do domu, bo nie pasujesz do nas... sorry. dlatego chciałbym tak jak Markoo stworzyć coś na kształt ich grupy, ale dla ludzi o mniej zasobnych portfelach. ja wybierając kierunek wyprawy w pierwszej kolejności kieruje się ceną biletu lotniczego, dlatego zawsze mamy przygotowane do wyboru ze 3-4 kierunki na daną wyprawę. kupujemy bilety i dopiero wtedy układamy dokładny plan na dany wyjazd. a propos Rose to nie wytykam jej niczego i nie zazdroszczę, bo mnie nie udało się zrobić tego, czego ona dokonała, ale mówię zostaw entuzjazm na czas, kiedy będzie po pierwszej wspólnej wyprawie, a nie spotkaniu sobotnim w Bieszczadach. charaktery danych ludzi wychodzą dopiero przy sytuacjach stresowych, kiedy trzeba sprostać przeciwnością, których nie brało się pod uwagę planując wyprawę. ja na pierwszej wyprawie do Tajlandii zostałem "pozostawiony" na 5 dni na samiusieńkim południu, gdzie "biali" się nie zapuszczają, bo jest niebezpiecznie tylko dlatego, że nie potrafiłem zrozumieć, że bez pieniędzy też można dokończyć wyprawę nie kłócąc się codziennie. przemyślałem wtedy sprawę i od tej pory wiem, jak postępować, kiedy coś idzie nie tak. w grupie siła, tylko stres trzeba zostawić za sobą... pozdrawiam |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.