Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: Pytanie do Admina
autor komentarza: AMKB
data dodania: 2008-10-09 06:01:29
treść:
Muszę przyznać z nieukrywanym wstydem, że nie zwróciłem uwagi kim jesteś kiedy zamieściłem swoją uwagę. Ja sam byłem na tym forum od miesiąca i loga, które tu są używane nic mi nie mówiły, więc nie wiedziałem, że jesteś tutaj od kilku dni. Rzeczywiście był to błąd z mojej strony. Przepraszam publicznie - powinienem wybrać inne zdjęcie. Niestety LEPSZEGO nie było! Wyjaśniłem to w moim komentarzu do tego zdjęcia - cytuję:
"Jeszcze jedno. Do tej dyskusji, którą zamieniliście na pyskówkę specjalnie wybrałem 2 dobre zdjęcia po to aby utrzymały się możliwie długo na tym forum w czołówce, aby możliwie jak najwięcej GLOBTROTEROW mogło to przeczytać. To zdjęcie jest bardzo ładne, tylko, że takie zdjęcia powinny się tu pokazywać OKAZJONALNIE a nie całymi seriami. Ich miejsce jest na forum przyrodniczym a nie GLOBTROTERÓW (Strzyżone!):-)". W kilku innych miejscach podkreślałem, że robisz dobre zdjęcia. Na tym forum 5 dostało ode mnie tylko kilka osób i Ty jesteś jedną z nich. Pewna jesteś, że Cię krzywdziłem, czy po prostu mnie osądzasz wg siebie?
Nie uważasz za błąd swoich tekstów w typie: "Moze przechodzisz meska menopauze hahaha :)))) Ja nic do Czarnych nie mam, nawet moj maz jest czarny, ale Twoje fotografie sa dla mnie monotonne i przygnebiajace, nie lubie patrzec na ludzka biede."
lub:
"Po trzecie: nie jestes wlascicielem portalu, by sie w nim rzadzic czy panoszyc jak jakis administrator!!! Jesli jeszcze raz zostawisz mi tego typu komentarze to obiecuje, ze zanize Ci ocene na kazdym Twoim zdjeciu z czarnuchami. Dam Ci same jedynki. Ludzie maja prawo wiedziec w jakim kraju sa ciekawe insekty i ja w dupie mam Twoja opinie."
Przepraszam Biendarko, ale te teksty (I wiele innych) pasują do przekupy na targu a nie do globtrotera czy fotografa!
I Ty i Tintin nie zauważyliście w moich rzekomo "obrażliwych" lub "chamskich" krytykach, PODSTAWOWEJ RÓŻŃICY:
Ja nie krytykowałem osób ale ich zdjęcia - impulsywnie, bo jestem impulsywny, ale nie ośmieliłem się wyciągać ich pochodzenie lub wiek (w sensie pejoratywnym), zainteresowania czy zamiłowania. Rzeczywiście, przyznałem się Tintinowi, że jestem dużo starszy, bo naiwnie myślałem, że kultura osobista zabroni mu zachowywać się do mnie po chamsku. Niestety pomyliłem się i ten Pan dał wyjątkowy popis braku kultury, który jest widoczny i oczywisty, dla wszystkich, którzy śledzą tę stronę.
Rozumiem, że wielu (obawiam się - znaczna większość) - nie śledzi dokładnie przebiegu dyskusji, więc przyjmuje powtarzane wszędzie wyśmiewające mnie stwierdzenia za prawdę. Wielu, zwłaszcza tych, którzy umieszczają tu zdjęcia znając poglądy TWA wiedzą, że też grozi im ostracyzm, więc milczą. Niektórzy, być może na wszelki wypadek zmieniają swoje logo? Raz jeszcze: Prawdy nie ustala się większością głosów!
Przy okazji - uważam za rozsądny pomysł Biendarki, aby wprowadzić po prostu osobną kategorię makro, która trochę załatwiłaby całą sprawę.
W dalszym ciągu uważam (i jak widzę admin przychyla się do mojego poglądu), że forum to jest zaśmiecane całymi seriami prawie identycznych fotografii (czasami dobrych - częściej złych), więc może należałoby ograniczyć ilość zdjęć do 5 dziennie? Na tym forum podobno jest 80,000 podróżników, ale aktywnych jest tylko kilkunastu - na prawdę nie rozumiecie dlaczego?
Sprawa ocen:
Przedstawiałem kilkakrotnie swoje zasady punktowania, które uważam za bardziej właściwe. Ja używam skali 5-punktowej i 5 daję bardzo rzadko a ocena 3 to dla mnie dobre zdjęcie. W ten sposób oceniając "krzywdzę" sprawiedliwie wszystkich. Wiem, że używacie tego faktu jako argumentu do poróżniania mnie z innymi użytkownikami, ale mam nadzieję, że mój system wyceniania przyjmie się tutaj szerzej.
Popieram zdanie Marka, że użytkownik miałby prawo wyłączyć możliwość oceniania swoich zdjęć. Proponowałbym, aby administracyjnie uniemożliwić zgłaszania więcej niż 1 zdjęcia do konkursu (Tak - jest to konkurs - czy chcecie czy nie). Nie jestem pewien, czy właściwym będzie aby oceniali te zdjęcia sobie nawzajem jego użytkownicy, może wręcz odwrotnie? - Wyłącznie Ci, którzy w konkursie nie startują?
Na zakończenie sprawa rzekomego skrzywdzenia Marka za jego zdjęcie oczka "Morning Glory" - wyjaśniam to raz jeszcze tutaj bo Marek wykazał znacznie więcej kultury i nie sądzę, że warto kontynuować tę dyskusję pod jego zdjęciem:
Oceniacie popularne, piękne zjawisko przyrodnicze a nie zdjęcie, których praktycznie jest tysiące z tego niektóre służą jako "desktop screen saver" Np. pierwsze z GOOGLE:
[ciach, nie obslugujemy takich dlugich linkow, GlobAdmin]

Na zakończenie dziękuję tym, którzy ośmielili się mieć inne zdanie niz usiłująca zagłuszyć wszystkich Biendarka.

Na tym mam nadzieję, że wszyscy zrozumiecie, że chciałbym całą sprawę zakończyć. Prosze o nie zaczepianie mnie a ja na pewno zrewanżuję się tym samym. W dyskusjach, o ile czas mi pozwoli udział brać będę i jak cała sprawa przyschnie to i zdjęcia z różnych stron świata też zamieszczę (Dziękuję M za zachętę).
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl