Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Pustynia |
| autor komentarza: bialy_6 |
| data dodania: 2008-10-29 20:09:30 |
| treść: Pustynia koniecznie! Jeżeli chodzi o wielbłądy to faktycznie to jest bardzo drogie, ale ja bym się zastanowił nad taką opcją bo nam się to udało w bardzo ładnie! Zapłaciliśmy od osoby aż 300DH (ok 30euro), ale normalna cena to 500-700DH i przyznam, że byłem niesamowicie zaskoczony jak zgodzili się przystać na takie coś! Byliśmy w 4 osoby. Do Rissani przyjechaliśmy o świcie ok. 6 nocnym autobusem z Fezu. Tam na hasło byliśmy umówieni z człowiekiem od wielbładów, który terenowym autem zawiózł nas do hotelu - to był hotel najbardziej na północ, blisko wyschniętego jeziora - skręca się do niego jeszcze przed miejscowością Merzouga. Z rana poszliśmy z młodym chłopakiem pośmigać po wydmach, a pod wieczór z przewodnikiem pojechaliśmy wielbłądami. Noc na pustynie - niepowtarzalna. W cenie kolacja i śniadanie. Opcja droga, ale moim zdaniem warta przemyślenia jeżeli ma się na to ochotę. My byliśmy sympatyczni to i oni byli sympatyczni dla nas. Trzeba uważać, żeby nie zostać oszukanym itp. My całe szczęście mieliśmy na pustyni namioty sami - w zasięgu wzroku nikogo nie było widać (no ale bębenki nocą było słychać) - no i pojechaliśmy tylko w naszym towarzystwie z przewodnikiem. Podejrzewam, że jakby był zgraja obcych ludzi to aż tak zadowoleni byśmy nie byli. Wiem, że ludzie byli świetni jak to w całym Maroko :) Pozdrawiam |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.