Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Polak-turysta |
autor komentarza: AMKB |
data dodania: 2008-11-19 01:36:31 |
treść: Popieram Twoje zdanie Anag (inaczej BKOIA). Typowe polskie "buractwo" (widziane ostro, kiedy się przebywa za granicą od wielu lat) - brak uśmiechu, nie pozdrawianie się, natychmiastowe zacietrzewianie się, brak umiejętności dyskusji - nie mają nic wspólnego z tematem "Polak - Turysta". Nie zauważyłem niczego "strasznego" w tym artykule. Zorganizowane wycieczki zawsze są obarczone problemami zwłaszcza dla ludzi, którzy wychowali się na wczasach FWP. Anglicy jeżdżą po świecie od co najmniej 150 lat! Nie oczekujcmy więc tej samej kultury od nas rodaków, którzy wysypali się na trasy świata dopiero 10 czy 15 lat temu. Mnie sprawia ogromną satysfakcję jak spotkam Polaka w najdziwniejszych miejscach na Świecie i nigdy nie odwrócę się do niego plecami i wręcz odwrotnie - Polacy często wykazują dużo większe zainteresowanie tym co zwiedzają niż w.wym. Anglicy. Mimo, że podróżujemy na innych paszportach wszędzie zawsze mówimy, że jesteśmy Polakami i prawie zawsze jesteśmy bardzo serdecznie witani (no może z wyjątkiem Paryża - ale to odrębna historia). Prawda, w zasadzie nigdy nie miałem do czynienia z turystyką zorganizowaną ale na wczasy do Meksyku wyjeżdżamy i też wiemy, że jest różnie. Niedawno, będąc niedaleko Playa del Carmen spotkaliśmy w tym samym resorcie KILKUNASTU Polaków i wspólnie "podziwialiśmy" żyg....e (sorry - dosłownie!) do basenu Amerykanki i Kanadyjki... A my Polacy ostrożnie, (przenosząc się w inne miejsce!) poszliśmy wypić następnego drinka bez żadnych uszczerbkó na żołądku... |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.