Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: z Mumbai do Goa - szamolot, pociąg, autobus? |
autor komentarza: sulek3 |
data dodania: 2008-12-05 01:27:12 |
treść: Lisie, poczekaj jeszcze - ta cena spadnie! W zeszłym roku to przerabiałem. Kupiłem w Triadzie 25 dni przed wylotem o wiele taniej niż się wydawało. Oczywiście jest inny kurs $, ale pełna opcja na 45 dni przed wylotem kosztowała wtedy 3400, a polecieliśmy za 2280! Sprawdź ile teraz kosztują najbliższe terminy w opcji "traf". Sposób dobry, tylko krótko... Jednak wygodnie, bo lecisz bez przesiadek. My byliśmy w Calangute w hotelu So My - standard turystyczny, ale OK. Pojedź sobie na skuterkach do Anjuny na środowy targ (radzę wyrobienie sobie międzynarodowego prawa jazdy-nikt nie sprawdza przy wypożyczeniu, ale policja jak nie masz tej szarej książeczki chce od razu łapówę). My pojechaliśmy sobie do Bombaju (4 dni), Palolem (4 dni) i Gokarny. Razem nocowaliśmy w hotelu 3 noce. Z Calangute na lotnisko w Diabolim taxi kosztuje ok. 600 rp Bilet do Bombaju możesz kupić sobie na lataj.pl (ok. 100$ w 2 strony). Do Palolem można autobusem (tanio ale długo), albo taxi ok. 1300 rp Chatka na plaży w Palolem to ok. 300-700 rp, ale jedziesz jeszcze w high season - może być drożej. Ja bym uciekał jak najszybciej z Calangute - w Palolem jest znacznie fajniej. Calangute to takie bardziej obciachowe Międzyzdroje. Powodzenia! |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.