Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: lokalne specjały garmażeryjne |
autor komentarza: marianna_p |
data dodania: 2009-01-15 15:50:41 |
treść: emski, zebym ja jeszce rozumiała o czym Ty piszesz:)) (roskefeller oysters, Hurricane albo jalapeno silantro,?) ale sa pewnie bardziej inteligentni niż ja:)) w każdym razie dobrze, ze Ci smakuje i pozwala zmniejszyć tęsknotę:)) ja też zkażdego miejsca w którym byłam przywiozłam jakies wspomnienia kulinarne- np. w Maroku to były TAJIN, przyżadzany przez każdego innaczej i z innych skałdników, podobno dwa z nich to zjełczałe masło i kiszona cytryna. A głowne składniki to jarzyny w dowolnych kombinacjach w zalezności od natchnienia kucharza, czasem z mięsem - wrzucę zdjęcie do gallerii- a całość dusi się w takim specjalnym ceramicznym garnku z przykrywką w kształcie stożka. W domu robię wersję na patelnii poprostu i ze świeżym masłem :))) Maroko to był też sok z pomarańczy wyciskany, na szkalnke około 6-7 sztuk przypadało, więc był naprawdę esencjonalny (a szklanki płukane pod ladą w wiaderku:)) no i oczywiście przesłodzona herbata miętowa z małych szkalneczek- to chyba w całej Afryce lubia.. ale najfajniejszy był sposób podawania potraw tam- piękna kolorowa ceramika, stoły z mozaiek itp. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.