Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: lokalne specjały garmażeryjne |
autor komentarza: Hrihorij |
data dodania: 2009-01-19 18:36:36 |
treść: Słonina była ohydna ale wyznaję zasadę, że darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda. Z tego wszystkiego najsmaczniejsza była skóra z popiołu. Innym razem i innej częsći Rosji (Ural Subpolarny, Masyw Narodnej) również wędrowałem z rosjanami. Zaliczylismy bardzo forsowny marsz. Wsród głazów moreny, żadnej możliwosci rozbicia namiotów. dopiero późno w nocy (naszczęscie był dzień polarny) znaleźlismy cokolwiek płaskiego i równego. Wszyscy padalismy z nóg i jak sobie pomyslałem, że mam stawiać namiot to ręce mi opadły i byłem bliski padnięcia w opakowaniu na glebę. Na szczęscie kolega z Moskwy, Dima postanowił przywrócić ekipę do życia. W tym celu zagotował gar wody. Każdemu nalał pół kubka. Do tej wody każdy dodał dwie czubate stołowe łyżki kawy rozpuszczalnej i słodził do momentu aż cukier przestał się rozpuszczać. Następnie uzupełnilismy kubki do pełna nalewką spirytusową na złotym korzeniu. Dosłownie po chwili wszystkim poprawił się humor, dostalismy powera, namioty stały w trymiga i jeszcze mielismy ochotę na nocne spiewy! |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.