Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: lokalne specjały garmażeryjne |
autor komentarza: marianna_p |
data dodania: 2009-01-20 11:55:37 |
treść: Mike to ci Ormainie robili tego grilla własnie w stylu portugalskim- środek miasta, ulica, obok zaparkowane samochody, gołębie, psy, dzieci, pranie, turyści.. wszystko!!! AMBK specjały wszelakie, moga być i takie, choć ja wolę kuchnię smaczną od extremalnej:) baraniny w ogóle nie lubię, bo dla mnie śmierdzi, mój znajomy Francuz kiedyś przyżądził taką odświętnie i naprawdę dużo kosztowało mnie, żeby ją w ogóle spróbować, śmierdziała odpychająco, a dla niego delikates... gusty... Ja klubie różne lokalne przysmaki, np. na Sardynii najbardziej mi smakował deser- ciastko sebades, podawane na ciepło z tłuszczu, jak nasze racuchy, ale w kształcie dużego pieroga, pudrowany z nadzieniem z sera na słodko z aromatem pomarańczy, do tego likier limonchello- różny w każdej knajpie raz klarowny, raz gęsty, podawany z lodówki z limonek, mocny, pyszny- niebo w gębie, taki ich przysmak regionalny :))) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.