Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Globtroter prosi o pomoc LUDZI GÓR | 
| autor komentarza: emski | 
| data dodania: 2009-01-26 02:01:32 | 
| treść: Szczerze wspolczuje tej kobiecie i calej rodzinie z powodu tej tragedii ale nasuwa mi sie takich pare mysli w tym momencie . Moja sasidka w Warszawie byla Wanda Rutkiewicz widywalismy sie codziennie i do dzisiaj lezy gdzies pod lodem w Himalajach, Droga na Mont Everest jest uslana szkieletami tych co mieli pecha i leza tam bo taki byl ich wybor , szalona milosc do gor i odwaga niesienia tego ryzyka kazdego dnia tylko ze nie wszyscy sobie zdaja sprawe ze najwieksza tragedia jest dla tych co pozostaja w domach. Sluchalem kilka razy ostatniej rozmowy na Mount Everest Robb Hall kiedy juz zamarzal na smierc i zegnal sie z zona w New Zealand i tam zostal. Nie znam za dobrze tego srodowiska ale wydaje mi sie ze jest ono bardzo specyficzne zamkniete elitarne dumne i dla mnie niezrozumiale. Moim zdaniem skoro ten czlowiek /"Dioda" /dokonal wyboru i poszedl w gory zostawiajac swoja rodzine to trzeba uszanowac jego wielka milosc do gor i zostawic go tam, gdzie napewno bedzie szczesliwszy a raczej pomyslec o dwojce dzieci ktore maja swoje zycie przed soba bez ojca. I wydawac takie pieniadze na sprowadzanie zwlok i to w takich okolicznosciach jest nie zupelnie przemyslane do konca, raczej zatroszczyc sie o te dzieciaki niz budowac kolejny monument zapomnienia na miejscowym cmentarzu. Ten czlowiek pogodzil sie juz z gorami i znalazl swoj spokoj. Sorry takie dywagacje mnie naszly nie chce wywolywac awantur i wrzaskow i krzykow ale czulem sie ze musze cos powiedziec na ten temat. | 
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.