Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: WIZY - ile stron w paszporcie???
autor komentarza: usunięty/nieznany
data dodania: 2009-01-29 11:43:22
treść:
Ok, wiec juz sie wszystkiego dowiedzialam. wczoraj rozmawialam z osoba ktora pracuje przy wydawaniu paszportow w Polsce.

Oto info ktore moze sie przydac ludziom ktorzy mieszkaja poza granicami kraju:

1. Paszportu nie mozna wyrobic w wojewodztwie innym niz to w ktorym sie jest zameldowanym.
2. doklejanie kartek bylo stosowane za PRL-u i juz od dawien dawna nie stosowane.
3. na paszport czeka sie min. 3 tygodnie.
4. wniosek trzeba zlozyc osobiscie.
5. Paszport tez nalezy osobiscie odebrac (nie ma mowy o zadnych upowaznieniach)
6. dla tych ktorzy sa w Anglii dodam ze w Londynie trzeba czekac 4 m-ce na paszport.

Ja nie bede ryzykowac z moimi 23 stronami bo sie wypytalam ludzi i normalnie na wizy trzeba liczyc 2 strony (naklejka plus pieczatka) poza tym, poniewaz to jest jedynie czynnik ludzki (tak jak koloes co mi przez pomylke dwie strony zajal w egipcie) na ktory my wplywu bardzo nie mamy to lepiej miec nowy paszport niz potem zalowac ze nie moglam juz do tybetu czy mongolii sie dostac bo mi kartek zabraklo. wiec jutro lece do Polandii wyrabiac nowy dokument zeby juz bez stresu zalatwiac cala reszte.

Tyle planowania z ta ogromna podroza a o takim malym szczegole zapomnialam jakim jest paszport. hahaha, niezla ze mnie podrozniczka co?

Pozdrawiam wszystkich
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl