Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Afryka dzika |
autor komentarza: AMKB |
data dodania: 2009-02-03 06:56:10 |
treść: Nie bardzo wiem jak Wy sobie wyobraźacie podróź po Namibii bo wg mnie nie jest to ciekawa trasa. Jak rozumiem chcecie wjechać przez Caprivi Strip od strony Delty Okavango i dalej do Etoshy. W ten sposób ominiecie bardzo ciekawą północną część (Himba people koło Opuvo i na północ koło wodospadów Epupa). Wg mnie słnne Wybrzeźe Szkieletów to strata czasu - całkowita, szara pustka pełna mgieł i nisko wiszących ciemnych chmur. Nie ma źadnej drogi od Walvis Bay na południe przez Pustynię Namib a jeźeli pojedziecie na przełaj to i tak dojedziecie tylko do Luderitz i ściśle strzeżonej strefy diamentowej, gdzie Was strażnicy nie wpuszczą.... Nie przejmujcie się za bardzo pogodą bo tam zawsze (poza Wybrzeżem Szkieletów) jest ciepło/gorąco i bezdeszczowo. Wg mnie jeźeli chcecie jechać na południe to właśnie przez ciekawą centralną Namibię a wracać to raczej przez Botswane i Kalahari bo to ciekawsze! Pozdr. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.