Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Roberto- kij w mrowisko |
autor komentarza: marianna_p |
data dodania: 2009-02-14 16:42:49 |
treść: daniello nie obraziłam sie o 1, może nie przeczytałes chyba tej dyskusji. tylko o to jak Roberto deprecjonuje przeżycia i wartość podróży każdej innej niż rower i bagaż na plecach- rodzina na wczasach w Łebie jest bee, moje zwiedzania na nogach Marrakeszu jest bee (a dokładnie to lenistwo- jego słowa), przejażdżka po pustyni na wielbłądzie z noclegiem pod gwiazdami jest bee (bo to nie kilkunasto dniowa wyprawa z dzika karawaną), wszyscy turyści latający samolotami, śpiący w hotelach i pensjonatach i przemieszczający się autem są tez bee. natomiast on i jego rodzina na rowerach w wyprawie przez nadbużański park to jest coś. dzięki takiej jego opini, możemy sobie pooglądać jego rower oraz żonę i córkę na rowerach w różnych ujęciach. a park? a znajdą się ze dwa zdjęcia… A w powyższym cytacie Roberto deprecjonuje wszystkich globtroterów "biegających po mieście z aparatem", bo co to za trud i dokonanie? Wg niego żadne. A wg mnie przegiął. To jest portal dla podróżników, a galeria ma pokazywać na zdjeciach miejsca przez nas odkryte, a nie nas, rodzinę i znajomych z którymi podróżujemy. Wg mnie każdy sposób podróżowania jest dobry- począwszy od tego na dwóch nogach, dwóch kółkach, a skończywszy na tym samolotem, autem, a nawet z wycieczką. W galerii pokazujemy miejsca, nie sposób podróży i dzielimy się dokonanymi odkryciami. Nawet na zorganizowanej wycieczce można dokonać wielu samodzielnych odkryć. To tez bywa tylko sposobem na zobaczenie kolejnych krajów. Oczywiście sa tez turyści, którzy boją się czy nie potrafią odkrywać nic samodzielnie i bez przewodnika sie nie ruszą. Ale czy należy ich za to obrażać? Wg mnie nie. Jest miejsce na różną turystykę i każdemu należy sie szacunek. Nie wywyższam się nad innymi, bo Maroko, Cyklady czy inne zwiedziłam na własną rękę, wg własnego planu i pomysłu. Natomiast Roberto uważa, ze jest od nas lepszy, bo pcha swój bagaż na 2 kółkach. A co do galerii, będę trwać przy moim stanowisku, ze zdjęcia rodzinne powinny zostać w szufladzie, lub na innych forach, nie tu. Bo o to właśnie obraził się Roberto- ze zwróciłam mu uwagę, że zamieszcza rodzinne fotki. Za to tak naprawdę obdarował mnie tą jedynką i wieloma obraźliwymi komentarzami. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.