Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Czas na zwiedzainie |
autor komentarza: ant |
data dodania: 2009-02-15 20:34:36 |
treść: W KTM i Delhi odloty i przyloty odbyły się o czasie, tylko przylot do Moskwy w drodze powrotnej opóźnił się o 20 min, a że miałem tylko 1 godz na przesiadkę to była perspektywa czekania kilku godzin na następny lot, a lotnisko w Moskwie jest okropne. Opóźnień nie możesz wykluczyć i dlatego warto mieć choć kilka godzin na przesiadkę w Delhi, bo będąc w Europie już jakoś łatwiej dolecieć do W-wy. Jeśli chodzi o wizę indyjską to sprawa ma się następująco: 1. jeśli nadasz bagaż bezpośrednio do KTM to w Delhi możesz przejść do hali odlotów i wizy nie potrzebujesz 2. jeśli nie nadasz, to musisz odebrać bagaż w Delhi i wtedy przekraczasz linię odprawy granicznej i wiza jest konieczna. A następnie uważaj bo jest jeszcze green line, przed tą linią możesz spokojnie czekać w hali przylotów, bo do hali odlotów wpuszczają 3 godziny przed odlotem (teoretycznie bo ja wszedłem 4 godziny przed odlotem). W przypadku dużych opóźnień linia lotnicza ma obowiązek zapewnić nocleg w hotelu a bez wizy nie będziesz mógł z tego w Delhi skorzystać. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.