Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Afryka - dostępność produktów |
autor komentarza: mkguru |
data dodania: 2009-03-26 20:49:30 |
treść: Paula, repelenty są potrzebne non stop, więc bierz duży zapas. Ja biorę trzy - cztery w sprayu plus ze dwa w żelu. Tyle że nie biorę tabletek antymalarycznych jako profilaktyki. Raz brałem i zachorowałem. Nigdy więcej nie brałem, ale pilnowałem się z psikaniem - i już nie chorowałem. Ale oczywiście mam ze sobą opakowanie na wypadek zachorowania. (Malaroe, dawka uderzeniowa, zapobiega śmiertelnej odmianie malarii oraz zmniejsza szanse poważnych powikłań) Wszelkie kosmetyki będziesz mogła dostać w zasadzie w każdym kraju (jadąc od północy), ale te dobrej jakości w zasadzie dopiero w RPA. (nawet jeśli licho zaniesie was do Zimbabwe, to w Harare są świetnie zaopatrzone centra handlowe.) Ja mam zwyczaj brać ze sobą apteczkę i wszystko to czego potrzebuję po drodze (włącznie z podstawowymi narzędziami survivalowymi - tabletki do oczyszczania wody, kilkadziesiąt metrów linek, nóż szwajcarski itp), natomiast żadnej żywności. Wszystko zależy od tego gdzie planujecie noclegi. W hotelach i lodgach dostaniesz podstawowe środki higieny. Ja często wybieram namiot, lub korzystam z zaproszeń od miejscowych - stąd taki a nie inny zestaw. Generalna zasada jest taka, że zawsze dobrze zaopatrzona jest stolica. A poza wszystkim - nie pękaj. Lwy po ulicach już dawno w Afryce nie chodzą. To taki sam świat jak nasz, tylko o wiele biedniejszy. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.