Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: NOWE funkcje [GlobAdmin] |
autor komentarza: usunięty/nieznany |
data dodania: 2009-04-01 07:38:14 |
treść: mialam sie nie wtracac ale znowu sie klotnia rozpetala... jacie... po pierwsze - Ograniczenie ilisci dodawanych zdjec na raz jest konieczne poniewaz w potoku zdjec kiepskich nie tylko gina one same ale tez inne wartosciowe zdjecia ktore przez przypadek dostaly sie w srodek. Jesli jednak Admin chce aby portal byl jak najwieksza skarbnica wiedzy podrozniczej w formie fotografii wiec proponuje kompromis - zdjecia ktore maja najmniejsza liczbe odwiedzin powinny byc automatycznie usuwane. znaczy to czarno-na-bialym ze nikt nie jest zainteresowany zeby je ogladac. nie wiem jaka jest statystyczna rozpietosc pomiedzy fotka popularna, dobra a mniej popularna, ale to sprawdzic zaden problem. wiec ci ktorzy tej selekcji sami nie potrafia zrobic mieliby to zrobione za nich. malo popularne - do kosza... problem z glowy. Po drugie - drogi Adminie, mam u siebie na kompie ponad 40 tys. wlasnych zdjec, wiekszosc ktorych jest z podrozy. wrzucajac 10 dziennie przez kolejny rok zejdzie mi z 10 lat zeby wrzucic tu wszystko ale jest to do zrobienia. tylko czy o to wlasnie chodzi? bo nie sadze zeby funkcja portalu byla dfarmowa przechowywarka zdjec z dysku twardego? Jestem tu juz 2 miesiace a mam dopiero 58 zdjec, selekcja tez byla ciezka, ale na dobry uklad to powinnam miec juz 600 wrzuconych. Tylko co ja bym z tego miala? z tym jak obecnie dziala wyszukiwarka zdjec to nawet nie moglabym znalezc co jest i gdzie... Tak wiec zeby wilk byl syty i owca cala to najprosciej wyrzucic zdjecia jesli sa malo popularne. problem z glowy. ci ktorzy tak usilnie saraja sie krytykowac wszystkie zdjecia nie zwiazane z globtroterstwem beda mieli zwyczajnie okazje je omijac dzieki czemu przyczyniajac sie do tego ze fotka jest mniej popularna i bedzie powiedzmy po tygodniu usunieta. z tym Hyde Parkiem nie widze za bardzo sensu. GlobAdmin nad jedna galeria zapanowac nie moze a co mowic o dwoch... |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.