Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: rady mile widziane |
autor komentarza: tomal |
data dodania: 2009-04-09 11:33:15 |
treść: Może ktoś coś wie na temat powodzi na Zambezi w północnej Namibii i Botswanie (podobno dość katastrofalnej, a u nas nic na ten temat nie piszą). Wybieram się tam w sierpniu i nie wiem czy w związku z następstwami powodzi nie będzie konieczności zmiany planów. Czy ktoś się orientuje w aktualnych cenach samochodów 4x4 w firmach namibijskich lub południowo-afrykańskich. Czy jest duża różnica wynajmu powiedzmy na 25-28 dni w takiej firmie i jakiejś ogólnoświatowej typu HERTZ lub AVIS? Czy osobowym samochodem da się przejechać Namibie i również Botswanę (słyszałem, że Namibię raczej tak ale Botswany już nie - a jest to dla mnie ważna kwestia, gdyż na razie jest nas dwoje i koszty się słabo rozkładają, a w tym wypadku zostaje tylko osobowy samochód). Jakie są w miarę aktualne ceny w Okavango Delta - czy jest tam możliwość nocowania innego niż w lodgach, które są irracjonalnie drogie? Może jakieś rady co do ciekawych miejsc, które warto zobaczyć, oczywiście poza standardowymi (Etosha, wydmy, Fish River Canyon, Popa itp. opisywane w przewodnikach LP, Footprint). |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.