Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Wiza do chin jak uzyskać przy podróży kolej± |
| autor komentarza: arsobatravel |
| data dodania: 2009-05-19 16:11:36 |
| tre¶ć: Najnowsze wie¶ci z ambasady Chin w Wawie s± takie, że dział wizowy juz nie wymaga rezerwacji hotelowych przy składaniu wniosku wizowego (to ograniczenei wprowadzono jeszcze przed olimpiad±). Natomiast faktycznie nadal wymagany jest albo bilet lotniczy, albo potwierdzenie rezerwacji biletu lotniczego. To nie jest problem - trzeba sobie to zrobic w jakimkolwiek biurze, które posredniczy w zakupnie biletów lotniczych - idziesz, mówisz czego Ci potrzeba i na jakie daty i na jakie miasta przylotu/wylotu (tam i z powrotem) - oni znajduja Ci polaczenie (cena biletu w tym przypadku nie gra roli). Robia rezerwację, drukuj± j± na papierze i podbijaj± piecz±tk± biura aby uwiarygodnić. Ta rezerwacja potem sobie wygasa automatycznie. Robiłem tak już, swietnie sie sprawdza. Ambasada to łyka, nie sprawdza. Maj± podkładkę. Sk±d jeste¶ - z jakiego miasta?? Ja w lipcu lecę do Chin z Berlina - najtańsze przeloty. Udało mi sie kupić w tym tygodniu bilet w obie strony (Berlin - Pekin i Hongkong - Berlin) za 2700 zł. Jadę z mał± grupk± na wyprawę trampingow±, będziemy też obserwować pełne zaćmienie Słońca 22 lipca na wyspie Putuoshan niedaleko Shanghaju. (Organizuję z pasji wyprawy trampingowe) Może doł±czysz do naszej grupy? Jak nie na cało¶ć, to na czę¶ć. Jakby¶ był zainteresowany, to mozemy sie zgadać na priv. Albo zajrzyj do mnie na stronę, tam s± wszystkie informacje :) Adres prosty - do mojego loginu trzeba tylko dodać .pl |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], ję¶li jeste¶ nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl s± prywatnymi opiniami osób korzystaj±cych z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ć opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z pogl±dami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie w±tpliwo¶ci prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie tre¶ci reklamowych jest zabronione.