Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Afryka - szczepienia |
autor komentarza: usunięty/nieznany |
data dodania: 2009-05-28 10:32:10 |
treść: zanim zacznę swój wątek to chciałam aby Adminowi powiedzieć że bezsensu jest powtarzanie wątków tylko dlatego że nie można znaleźć tego który tu był bo przeszukiwanie wątków starych jest tak archaiczne... Wiem że był tu już wątek o szczepionkach do Afryki ale zmarnowałam przed chwilą pół godziny szukając go i nie mogę znaleźć... Pamiętam że ktoś pisał o szczepieniach na wściekliznę. Chciałam się dowiedzieć gdzie można takie szczepienie zrobić w Polsce, bo dzwoniłam do Lux-Medu i oni nie oferują ani na wściekliznę ani na cholerę. Byłam wczoraj w Travel Clinic na szczepionce na Yellow Fever i babka mi namieszała w głowie mówiąc że na wściekliznę lepiej się jednak zaszczepić bo jak się nie ma szczepionki a się zarazi to potem trzeba jakieś tam zastrzyki brać plus jakąs jeszcze szczepionkę która w Afryce może być ciężko dostępna. natomiast jak się ma szczepionkę to po zakażeniu trzeba aby tą serię zastrzyków. czy ktoś wie coś więcej na ten temat, bo ja się trochę zakręciłam i nie wiem sama czy robić na wściekliznę czy nie. tutaj taka przyjemność kosztuje aż £50 za zastrzyk - a trzeba 3 zastrzyki. Jeśli wiecie ile to kosztuje w Polsce i gdzie można zrobić to będę wdzięczna. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.