Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Afryka - szczepienia |
autor komentarza: anag |
data dodania: 2009-07-07 08:41:11 |
treść: Od razu pomyslalam o Kindze Choszcz - dla tych, ktorzy o niej nie slyszeli polecam strone kingafreespirit.pl... Paulinqa, nie wiem jak jest z dostepnoscia silnych sprayow przeciw komarom w Polsce - w Bootsie kupisz Deet Jungle Strenght (spray, ale tez dezodorant i krem do ciala). Zapachu nie znosze i az boje sie pomyslec jak to wszystko wplywa na skore (kiedys moje okulary przeciwsloneczne znalazly sie w zasiegu tego swinstwa i czesc oprawy sie rozpuscila!) ale musze powiedziec ze jest to wszystko dosc skuteczne. Dla mnie podroz w rejony zagrozone malaria bez tabletek to w ogole nie jest opcja - pomimo ze stosuje wyzej opisane swinstwa na ostraszenie komarow, spie pod moskitiera, nosze specjalne ubrania nasaczone deetem - i tak komary mnie dopadna, nie wiadomo jak i gdzie. Lekarz, ktory przepisal mi doxycycline przed moja pierwsza "egzotyczna" podroza powiedzial mi rzecz oczywista: ze i tabletki bardzo szkodza, i deet bardzo szkodzi, ale zdecydowanie najgorsze co mnie moze spotkac to malaria, wiec warto wybrac mniejsze zlo. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.