Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Czy Indie sa bezpieczne dla samotnie podrozujacych kobiet? |
autor komentarza: _slawek |
data dodania: 2006-06-28 10:59:02 |
treść: Jesli chodzi o Goa, to jest to najmniej indyjski ze stanów Indii. Hindusi lubią tam przyjeżdża,c żeby obejrzec sobie zachodnie turystki roznegliżowane na plażach. Hinduski kąpią się w sari i nie rozbieraja publicznie, więc dla Hindusów to frajda. Często próbują robic zdjęcia, z ukrycia lub bardziej bezczelnie, kiedy są w grupie. Jeśli może grozic jakies powazniejsze niebezpieczenstwo, to chyba raczej ze strony pijanych lub nacpanych turystów z zachodu lub Izraela: Goa jest czestym miejscem odreagowania dla bylych żolnierzy żydowskich, ktorzy po kilkuletniej slużbie wojskowej, przed podjeciem pracy podróżują, często właśnie przyjeżdżając na Goa. Spotkałem wiele razy samotne kobiety podróżujące po Indiach (byłem tam 6 razy) i nigdy nie słyszałem, by ktoś został skrzywdzony. Jasne, że zdarzają się kradzieże i próby naciągania, ale to wszędzie. Ze spokojem polecam taką podróż. W rzeczywistości jadąc tam możesz wybra samotnoś albo zaptrzyjaźnic się z innymi turystami na miejscu. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.