Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Wyprawa do Peru. Proszę o pomocne informacje. |
autor komentarza: bastekp |
data dodania: 2009-07-22 19:46:57 |
treść: Witam, wybieram się z moim przyjacielem do Peru, na miesiąc od 16 września do 16 października. Plan mamy taki, że wylatujemy z Frankfurtu do Peru przez Sao Paulo (najtańszy bilet-ok. 2850zł). Mój przyjaciel w Limie ma rodzine wieć zostaniemy tam najprawdopodomnie przez pierwsze 2 dni, a następnie chcemy wyruszyć w podróż. Plan opieram na przewodniku "Peru" z lonely planet na (22stronie jest "classic routes" - przed zakupem myslalem wlasnie o takiej trasie). Mniej wiecej chcialbym zwiedzic te miejsca Lima-Pisco-Ico-Nazca-Arequipa-Puno-Cuzco-Lima (oraz oczywiście wszystko co w okolicy tych miejsc jak np. Machu Picchu), plus La Paz i może coś jeszcze 2 dniowego w Boliwii. (jeśli mogli byście mi coś polecić co warto przy okazji bycia nie daleko granicy zobaczyć) chcielibysmy sie zmieścić w 3 tygodniach, ponieważ, odpadaja 1-2 dni po przylocie, oraz chcielismy spędzić w Limie pare dni i poznać starych przyjaciół i rodzine mojego współwyprawnika oraz oczywiscie pozwiedzać. Mam również pytanie o rzeczy niezbedne do zabranie na powyższą wyprawę - jest duzo róznych opini na ten temat: jedni mówią, zeby zabrać bardzo dużo rzeczy, a inni ze wszystko mozna tam kupić. Proszę o pomocną radę oraz uwagi wynikające z doświadczenia. Pozdrawiam! |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.