Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Singapur, Malezja, Tajlandia - praktycznie |
autor komentarza: den |
data dodania: 2006-09-25 23:32:53 |
treść: Hey, - Spiworu nie radze brac. Ja wzialem i bardzo zalozwalem, bo nawet w najtanszych i najgorszych hotelach daja jakies koce itp. Karimaty tez bym nie bral chociaz pare razy przydala sie w pociagu, gdzie mozna sie rozlozyc kolo przejscia miedzy wagonami (mam na mysli pociagi w Malezji). Peleryne najlepiej kupic na miejscu, polary sa zbedne. Autobusy sa zwykle tansze niz pociagi. Co do ubezpieczenia ja mam karte ISIC (ok. 75 zl kosztuje; ubezpieczenie + cala masa znizek). Co do zabezpieczenia sie przed malaria ja bralem codzinnie doxycykline + lacidofil (antybiotyk + oslonka). Mialem tez spreje. Generalnie za duzo jest paniki jesli chodzi i malarie :) Coz, jak jedziesz do Tajlandii to warto zastanowic sie czy nie wybrac sie do Kambodzy. Mi osobiscie Kambodza z calych Indochin podobala sie najbardziej. W Tajlandii przepiekne sa wyspy, bylem na Kosa Mui i naprawde zapiera dech w piersiach. Warto zwiedzic Chang Rai i wybrac sie do Birmy. Nie polecam natomiast Chang Mai. Ahhh no i oczywisie Khao San w Bangkoku.. po prostu niesamowita ulica. Swietna atmosfera, ehh :) Zycze mielgo wyjazdu ! |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.