Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Jak załatwić wizę do Chin bez posiadania bezpośredniego biletu? |
autor komentarza: usunięty/nieznany |
data dodania: 2006-11-09 01:26:01 |
treść: witam. Ja załatwiłem wizę do Chin pokazując rezerwację na samolot z Moskwy do Pekinu. Rezerwacji dokonałem w zwykłym biurze podróży, nie kosztowalo mnie to nic. Następnie odwołałem tą rezerwację.Trzeba to zrobić w krótkim czasie np rezerwacje w poniedziałek, wniosek w ambasadzie wtorek a po wniosku rezygnacja telefoniczna. jeżeli chcesz jechać koleją musisz mieć wizę tranzytową przez Mongolią oraz Rosję. Mając już wizę chińską bez problemu dostaniesz mongolską. Problem może być z rosyjską wiec trzeba zrobić ten sam manewr : rezerwacja na samolot lub pociąg z warszawy do moskwy. Wiza chinska w 2002 kosztowała 100 zł jak dobrze pamiętam. (też jechałem koleją transyberysjką). Pozdrawiam Ween |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.