Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: w poszukiwaniu chętnych podróżników |
autor komentarza: Kurniczek |
data dodania: 2010-02-23 13:59:05 |
treść: Jak zawsze wszystko zależy od kilku składowych. Kiedy się planuje podróż w ile osób jakie noclegi itp. napisze jak ja to planuję i jak mam nadzieję się zmieścić w moich wyliczeniach. Największym kosztem poniesionym przy takiej wyprawie jest koszt kupienia biletów ok 350-400 euro i wypożyczenie samochodu na samej wyspie około 700-800 euro na tydzień (samochód osobowy oczywiście za 4x4 trzeba odpowiednio dopłacić) noclegi w zależności gdzie się śpi to koszt od 5-10 euro na campingu około 30 euro w schroniskach i cen kosmicznych w hotelach których nawet nie sprawdzałem dokładnie. Najtańszą opcją jest nocowanie "na dziko" pod namiotem i w ładnej okolicy ale ze względu na warunki klimatyczne trzeba też sie do takiej opcji dobrze przygotować. Cały koszt jaki ja przewiduje na 10 dni pobytu to 4 tys. zł. Podróżujemy póki co w 5 osób i moją opcją noclegową są campingi i spanie u rodzin ze znanych większości portali. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.