Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: spóźnienia samolotów |
autor komentarza: bynio |
data dodania: 2010-03-04 11:50:10 |
treść: Odpowiem Ci tak, lądowałem kilkanaście razy w Bangkoku i nie widzę problemu.Chyba, że samolot spóźni się ponad godzinę, co raczej mało prawdopodobne. Zaraz po odprawie paszportowej (mam nadzieję, że macie wizy, a nie będziecie ich wyrabiać na lotnisku), odbieracie bagaż i przejdźcie na odloty, piętro wyżej. Tam wychodzicie z budynku i bez kolejki oraz problemów złapiecie taksówkę, przejazd kosztuje 300 thb. Czekając na bagaż możecie wymienić trochę dolarów (lub euro), tak aby Wam starczyło na taksówkę, bilety i taksówkę w Chiang Mai. W Chiang Mai jest pełno kantorów i mają lepsze kursy wymiany niż na lotnisku w BKK. W Chiang Mai spróbujcie zanocować w Gap's Guesthouse, cena za dwójkę z klimą i śniadaniem 600 thb. Warto bardzo, niestety nie robią wcześniejszych rezerwacji. Policz, że jadąc pociągiem oszczędzasz na jednym noclegu. Możesz jechać 2-class z wiatrakami. Siedzenia rozkładają się jak w polskich jedynkach (przynajmniej tak kiedyś było, dawno już nie jeździłem pociągiem w Polsce). Koniecznie kupcie sobie coś do picia na dworcu. Aha, i taksówkarzowi zaznaczcie, że to on płaci za autostradę z lotniska na dworzec, inaczej będzie chciał Was naciągnąć na opłatę za utostradę. Jeżeli pojedziecie boczną drogą nie autostradą, też zdążycie. Jest to w nocy około 15 minut dłużej. Jeżeli masz jeszcze jakieś wątpliwości to pytaj. A Qatar Airways leci się fajnie, gorzej jak ma się długi stopover w Doha. Zbyszek |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.