Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: Gdzie się podziali chłopcy z tamtych lat....
autor komentarza: marianna_p
data dodania: 2010-03-21 12:40:37
treść:
Adminie, dzięki za odpowiedź. nie wiem czy dobrze zrozumiałam to co napisałeś, ale z kontekstu wynika, ze chyba nie chcesz aby portal był zbyt elitarny, a nie egalitarny?- bo egalitarny oznacza dążenie do równości. Chyba że nie chcesz rzeczywiście aby był egalitarny, czyli np. tylko dla prawdziwych podróżników i osób o w miarę jako-takim pojęciu o fotografowaniu, a faktycznie dla wszystkich... nie wiem...
jeśli przypadkiem chodziło Ci o elitarność- to tak jakby wynikałoby, ze osoby które zostały wyrzucone, przede wszystkim wyleciały za silną osobowość, a naruszenie regulaminu (ich grzeszki- przekleństwa i nie pokorność) było tylko pretekstem? ze tak naprawdę chodziło o silne osobowości wyrzuconych, o skupianie uwagi globtroterowiczów na nich, a nie na meritum portalu?
Jeśli chodzi o zachowanie kultury i parlamentarny język, to oczywiście jestem za, ale grzeszki zdarzają sie nam wszystkim i tak naprawdę wyrzucać za to, to trochę naciągane... a osoby te, wg wielu użytkowników, tworzyły koloryt tego miejsca.
Adminie tez jesteś tylko człowiekiem i jeśli taki jest prawdziwy powód tych cięć, to tu się wg mnie myliłeś. Oni tworzyli dobra zabawę dla obecnych tu. zobacz jak wielu wieloletnich i nowych (!) użytkowników opowiedziało się za ich przywróceniem: zauważyłam wpisy Ziutam, beakal, bardo, zosi m., solange03, ilonki 1106, emancypantki, Paulinqi, Mike 30, kudika, spa00, pruskiego46, phitusa, Kurniczka, Grześka ol, Papuasa 51, oczywiście i moje, widziałam też glosy paru innych userów. A pewnie jest wielu takich, którzy bywają tu rzadziej i też byliby "za" , gdyby wiedzieli o sprawie. A tymi posunięciami wg mnie nie zyskasz sobie poparcia, oprócz wrogów wyrzuconych.
wg mnie źle oceniłeś sytuacje:((
Wydaje mi się, ze stanowczo nie doceniasz ogromnej dawki humoru jaką te osoby niosły, a sam jakby straciłeś nieco poczucie humoru. czy teraz ma tu być bardzo oficjalnie i wcale nie śmiesznie?:((
Twoje może światłe intencje dla otwarcia portalu dla rzesz też są nieco mylne wg mnie, jeśli mogę się w tej sprawie wypowiedzieć...
Jak tu przyszłam top 10 było powalające, teraz czasem też są tam piękne prace, ale często zupełnie słabe. Byłam dumna że wypracowałam sobie jako-takie miejsce wśród wielkich talentów, cieszyłam sie ze podciągnęłam nieco poziom swoich zdjęć, patrząc na prace dobrych fotografów, ze poznałam prawdziwych podróżników w tym emskiego, Paulę i Andrzeja. Z dużą nieśmiałością prezentowałam swoje prace. Teraz widzę, że bez żadnego obciachu wchodzą nowe osoby z pracami niestety naprawdę bardzo słabymi, nie przedstawiającymi żadnych wartości ani podróżniczych, ani fotograficznych (patrz konkurs wiosenny)
Teraz zastanawiam się czy chcę być tu z tłumem anonimowych osób nie mających zielonego pojęcia o fotografowaniem ani podróżowaniu. Bo konkurs wiosenny przyciągnął wiele takich osób- bez żadnych aspiracji podróżniczych, tylko raczej z aspiracjami na wygraną. Jak możesz w ogóle przyjmować do konkursu zdjęcia takie jak nakryty w domu stół?, zdjęcia córki przy stole, oraz wiele słabych zdjęć rozmytych gałązek, kwiatuszków itp.?:((( czy one spełniają kryteria regulaminu i portalu? co wspólnego mają te prace i ich autorzy z meritum globtrotera???? zostaną podróżnikami? fotografami?? tylko od kogo będą czerpać przykład, jak garstki tych najlepszych juz nie ma..:((( emski, Andrzej, Qmoszka wylecieli, markoo i Paulinqa zamknęli swoje galerie...
Adminie mam wrażenie, że Twoje ostatnie cięcia odbierają temu portalowi wiele wartości.
Kiedy portal był "samopas" była grupa osób (w tym wyrzuceni), która walczyła o zachowanie poziomu prezentowanych prac, ale też o to aby ludzie tu przychodzący nie pozostawali anonimowym tłumem, aby przysłowiowa juz rolka papieru nie odwijała sie każdego dnia bez kontroli, tylko aby prezentowane prace niosły jakieś wartości, a ludzie nie byli tylko anonimowymi nikami, tylko realnymi ludźmi, którzy mają głos, charakter itd. Walczyliśmy też o uniemożliwienie działań klonom. Wiele robiliśmy dla tego portalu. Mam wrażenie, że nie doceniasz tego... i przykro mi...
Jeśli się nie mylę pierwsze konkursy- co prawda wewnętrzne- to była nasza inicjatywa- walentynkowy, rowerowy, kapeluszniczy, poznajmy się... głosy o regulaminie były od dawna, dawna, walka z klonami, dbanie o jakość- to był nasz wkład. może nie zawsze wszystko wychodziło idealnie, ale wkładaliśmy w to wiele czasu i serca. teraz Ty po prostu robisz cięcia. masz nowy plan- portal dla mas, i starzy aktywiści tylko przeszkadzają- tak to odbieram...
jeśli możesz, proszę, przemyśl jeszcze raz swoje nowe posunięcia.
Moderacje systemu planowane i wykonywane są oczywiście porządane, ale dlaczego też tak drastyczne cięcia...:(( przykre...
ps. ad Paulinqa i 8 pkt. regulaminu- Adminie obiecałeś jej i mi na prywatnym mailu, ze usuniesz jej zdjęcia, zgodziłeś się, ze to zrobisz, po czym konto zamknąłeś, a zdjęcia nadal wiszą, a Ty przywołujesz 8 pkt. ...
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl