Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: 22 dni po Azji |
autor komentarza: bynio |
data dodania: 2010-04-15 09:49:24 |
treść: Przejazd do Kambodży mogę opisać Ci dokładnie. Po odprawie czekając na bagaż wymieńcie dolary na bathy tak by Wam starczyło. Wjedźcie piętro wyżej na odloty. Tam szybko złapcie taksi na Mo Chit. Powinna kosztować nie więcej niż 400 bathów. Uzgodnij z taksówkarzem, że to on płaci za autostradę. Później autobus około 220 bathów od osoby. W Aranyaprathet tuk-tuk do granicy około 40-50 bathów za tuk-tuk. Niech Was nie wożą do żadnej agencji, co ma Wam pomóc załatwić wizę tylko prosto na granicę. Wydrukujcie sobie ile kosztuje wiza z oficjalnej strony kambodżańskiego MSZ, jest tam napisane, że 20 USD. Od nas na początku chcieli po 1000 bathów, ale jak im to pokazałem to powiedzieli OK po 20 USD plus 100 bathów. Nie chciało mi się kłócić o głupie 100 bathów. Potem macie darmowy bus na dworzec autobusowy w Poipet i tam próbujcie załatwić taksówkę do Siem Reap, cena między 30-40 USD. Dobrze mieć wcześniej zarezerwowany guesthouse w Siem Reap ponieważ dowiozą Was na obrzeża Siem Reapu. Wtedy dacie nr telefonu do guesthousu taksówkarzowi, aby zadzwonił by po Was przyjechali. Zaoszczędzicie trochę pieniędzy. Cenę za wynajęcie tuk-tuka do Angkoru spróbujcie uzgodnić wcześniej przy rezerwacji guestgousu, powinna być około 12 USD za dzień. Autobus z BKK do granicy jedzie około 5 godzin, więc starajcie się wyjechać jak najszybciej. Moim zdaniem, najpóźniej o 11 powinniście być w autobusie. Mam nadzieję, że tajskie wizy będziecie mieć załatwione w Warszawie. Nie zapomnijcie o zdjęciach do kambodżańskiej wizy. Pozdrawiam i życzę miłej eskapady, jak czegoś nie wiecie to pytajcie. Zbyszek |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.